İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadınların, çocukların, gençlerin ve engelli yurttaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapımını tamamladığı Örnekköy Sosyal Projeler Merkezi açıldı.

İzmir'den Türkiye'ye örnek proje

Berkay SAĞOL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün” vizyonuyla yola çıktığı ve Türkiye’ye örnek olacak yeni bir anlayışı olmasını planladığı Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için fırsat eşitliği sağlayacak birimleri tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan projenin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir Milletvekilli Kani Beko katıldı.

Yerleşkenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün 'Eşit Bir Yurttaşlık Mümkün' vizyonumuz ile bir ilki daha gerçekletirmenin, ülkemize örnek olacak bir projeyi daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Kütüphaneden etüt salonları, yoga atölyesi, sinema ve konferans salonlarına kadar pek çok üniteyi bir araya getiren bu benzersiz tesisi bugün hizmete sunuyoruz. Sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan hizmetlere erişimde, dezavantajlı konumda olan kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için fırsat eşitliği sağlayacak birimleri, burada, tek bir yerleşkede topladık" dedi.

izmir-den-turkiye-ye-ornek-proje-885029-1.

Soyer, "Kadınların güçlenmesi, toplumsal yaşamdaki varıyetini görünür kılmak, katılımını artırmak için ortak yaşam ve dayanışma merkezi olarak tasarladığımız, “Güçlü Geleceğin Anahtarı” sloganıyla kapılarını açan Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi, yerleşkemizin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Bu merkezimizde; toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, şiddetle mücadelede önleyici tedbirler, ayrımcılık, iletişim gibi konularda, kadınlara pek çok eğitim veriliyor. İnsanların doğuştan kazandıkları hakları olduğunu vurgulayan Soyer, "Hiçbir ayrım gözetmeden, bütün insanlara aittir bu haklar. İnsan onuruna yaraşır biçimde yaşamak, barınmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak, sağlıklı gıdaya erişmek, düşünce, inanç ve ifade özgürlüğüne sahip olmak bunların başında geliyor. Biz, başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere İzmir’de yaşayan herkesin, eşit ve adil biçimde kamusal hizmetlere erişimi için büyük bir kararlılıkla, çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu proje Karşıyaka için büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımız, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz yerel yönetimlerimizde her zaman büyük önem taşımaktadır ve her zaman öncelikli yere sahiptir. Ülkemizde bu alanda yaşanan sıkıntılar ancak böyle geniş bir görüşle aşılabilir" dedi.