İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 3’üncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da Elhamra Sanat Merkezi’ndeki törenle başlayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İddiamız ve heyecanımız büyük. İzmir çok önemli bir marka kazandı ve bu markayı layığıyla taşıyacak” dedi.

İzmir Film ve Müzik Festivali 16 Haziran’da başlıyor

BİRGÜN EGE 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16 Haziran’da başlayacak 3’üncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ, İZELMAN ve Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenleyeceği 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Festival Direktörü yönetmen Vecdi Sayar katıldı.

16 Haziran’da Elhamra Sanat Merkezi’ndeki açılış töreni ile başlayacak festivalin programı hakkında bilgi veren Başkan Tunç Soyer, “Dünyada en çok konuşulan dil hangisi diye düşünürsek İngilizce, İspanyolca ne derseniz deyin aslında en çok konuşulan dil müzik. 7 nota ile evrensel bir dil çıkıyor ortaya. Bu dil kendini sinemayla buluşturunca gücü ve etkisi artıyor” dedi.

Soyer, “Müziksiz sinema düşünemezsiniz. O nedenle bu iş çok kıymetli. Göreve geldiğimizde İzmir, sanata ev sahipliği yapan bir şehir olsun istemiştik. O yüzden de işe Sinema Ofisi kurarak başlamıştık. Sinema Ofisi artık İzmir’de yetkin otorite kabul edilen bir kurum haline geldi. Gelecekte İzmir’in sinema sektörüne ev sahipliği yapmasında altlık oluşturdu. Yapacaklarımız ne sadece sinema ofisiyle sınırlı kalacak ne de festivallerle. İzmir, sektöre ev sahipliği yapacak güce sahip. O yüzden iddiamız ve heyecanımız büyük. İzmir’in önemli markalarından bir haline gelecek bu festival. Üç yıldır küçük adımlarla yürünen bu yolculukta aslında ufkumuz biraz daha genişliyor. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyilerini yaşayacağımızı biliyorum. İzmir çok önemli bir marka kazandı ve bu markayı layığıyla taşıyacak. Sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu duruma rağmen yılmadık. Tüm kaynaklarımızı seferber ederek festivalimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

"KENTİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

3’üncü İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin sadece Türkiye’nin değil dünyanın da önemli festivalleri arasında olduğunun altını çizen Festival Direktörü Vecdi Sayar, “Tematik bir festival yapıyoruz, belirli bir alanda uzmanlaşan bir festival yapıyoruz. Ülkemizde başka kentlerde de festivaller yapılıyor ama festivali yapmak yetmez, bu yüzden programın niteliği ve niceliği, kentle ilişkisini güçlendiren bir festival olması önemli. İzmir basınının festivali sahiplenmesi kentimiz açısından çok önemli. Türkiye’deki 3-4 festivalden biriyiz. Programda bu yıl ona yakın bölüm var. Yılın çok önemli filmleri gözden kaçıyor. Bu seçkileri dünya festivalleri başlığı altında koyduk. Bir de bu yıl göç ve göçmen sorunları konusunda iyi bir derleme hazırladık. Seyirciler bütün salonlarda gösterimleri ücretsiz olarak izleyebilecek. Ayrıca Göztepe Vapur İskelesi’ne yanaşan Kadifekale gemisinde açıkhava sinema gösterimleri olacak” şeklinde konuştu. 

FESTİVAL ŞEHRİN DÖRT BİR YANINA YAYILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Institut français, Goethe Enstitüsü, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi, Liszt Kültür Merkezi, Macaristan Ulusal Sinema Kurumu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, İstinye Park Teras ve Özgörkey Holding destekleri ile yapılacak festivalde 7 gün süresince 7 mekanda 100’ü aşkın film gösterilecek. 

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu festival mekânları; İstinyePark Teras Renk Sinemaları, Elhamra Sahnesi, Karaca Sineması, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat ve açık hava film gösterimlerinin yapılacağı Göztepe vapur iskelesindeki Kadifekale Gemisi.

Festivalin ödül töreni, 21 Haziran akşamı İstinyePark Teras Renk Sinemaları 4 No’lu salonda yapılacak; ödül kazanacak filmler 22 Haziran’da izleyicilerle buluşacak.

Ayrıntılı bilgiye festivalin sosyal medya hesaplarından (Instagram ve Facebook’ta izmirfilmmusicfest / Twitter’da @izmirfilmmusic) ulaşılabilir.