İzmir gençlere kucak açıyor

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurtların kapasitelerinin yetersizliği ve yükselen kira ücretleri nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan üniversite öğrencilerine yönelik çalışma başlattı. Başkan Tunç Soyer, parklarda konaklamak zorunda kalan öğrencilerin durumlarını yakından takip ettiklerini belirterek, “Kira artışları nedeniyle öğrencilerimizin yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Gençlerimiz için Buca ve Bornova'da iki yurt kiraladık. Özel yurt sahipleriyle ise kontenjan için görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ülkenin geleceğini, sokakta sahipsiz bırakmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Belediyenin web sitesi üzerinden başvuruda bulunabilecek öğrenciler; “Yurt”, “Dayanışma” veya “Gönüllü Aileye Katılım” seçenekleri arasından tercih yapabilecek. Öğrenciler öncelik sıralamasını kendileri belirleyecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, Mavişehir'deki konukevinin 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bir tesisin misafirhanesinin de 25 kişilik kız yurduna çevirilmesi için talimat verdi. Binaların çok kısa bir süre içinde düzenlenerek öğrencilerin hizmetine sunulacağı belirtildi. Ayrıca, 48 kişi kapasiteli mevcut Türkan Saylan Kız Öğrenci Konukevi’nin de tam kapasiteyle faaliyette olduğu kaydedildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise, son günlerde yaşanan kiralık evlerdeki fiyat artışına dikkat çekerek, “Biz tüm öğrencilerimizi kucaklıyoruz, kimsenin kiralık ev konusunda manipülasyon yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Çiğli’de üniversiteyi kazanan öğrencilere içinde bardak, temel hijyen malzemeleri ve nevresim gibi tekstil ürünlerinin bulunduğu valiz hediye edeceklerini belirten Gümrükçü, “Kurduğumuz komisyon aracılığıyla istenilen temel şartları sağlayan öğrencilerimize ayda 300 TL burs verilecek. Kiralık ev konusunda da yaşanan sıkıntıya müdahil olacağız” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ da, üniversite yaşamına başlayacak gençlerin barınma sorunlarının çözülmesi için yardımlaşma çağrısında bulundu.