İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Masal Evi projesinin 16’ncısı Menemen’de açıldı. Açılışta eşit hizmet mesajı veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Asarlık’a İZBAN müjdesi verdi.

İzmir’in 16’ncı Masal Evi Menemen’de
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesinin kent genelinde yaygınlaştırılmasına devam ediliyor. Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak iş gücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje, Toros, Kadifekale, Bayraklı, Örnekköy, Gümüşpala, Tire, Aliağa, Kınık, Mersinli, Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Bornova’nın ardından Menemen Asarlık’ta kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 16 Masal Evi’nin yanı sıra, Karaburun ve Selçuk’ta birer, Çeşme’de ise üç Masal Evi de İzmirlilere hizmet veriyor.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Başkan Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz katıldı.

‘YÜZÜNÜZ GÜLMEDEN BİZİMKİ GÜLMEZ’

Masal Evi’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Masal Evi’nde hem kadınlara hem de çocuklara destek sağladıklarını belirtti.

Soyer, “Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Çünkü sizin yüzünüz gülmeden bizim yüzümüz gülmez. Bu bereketli topraklarda, bu cennet vatanda, bu köprü medeniyetlere ev sahipliği yapmış coğrafyada hiç kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Şundan yana içiniz rahat olsun. Bu yaşadıklarınız bir kader değil. Yatağa aç giren çocuklar kader değil” diye konuştu.

Projeyi kent geneline yaymayı sürdüreceklerini kaydeden Başkan Soyer, “Adına Masal Evi dedik, bunu çok sevgili dostum Sunay Akın koymuştu. Bunu büyütecek, İzmir’de yaymaya devam edeceğiz. Hayat pahalılığı, işsizlik, yoksulluk herkesi derinden etkiliyor. Çok az kaldı bu hikâyeyi değiştireceğiz. Bu topraklar kimseyi aç bırakmayacak. O zenginlik bugüne kadar sadece birilerini zengin etti. Sadece birilerinin cebini büyüttü. Bu düzen değişecek. Bu düzeni hep beraber değiştireceğiz, bir şey değişecek, her şey değişecek. Çok az kaldı” ifadelerini kullandı.

ASARLIK’A İZBAN MÜJDESİ

Açılış töreninde muhtarlar da taleplerini Başkan Soyer’e iletti. Talepleri değerlendiren Başkan Soyer, yurttaşlara müjdeyi verdi. Asarlık’a İZBAN durağı getirmek için çalışmaları başlattıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Çocuk parkı, dere ıslahı... Hepsini yapacağız, İZBAN durağını da yapacağız. Süreci başlattık, hiç merak etmeyin. O İZBAN durağı buraya gelecek” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Başkan Soyer, Masal Evi’nin açılışını çocuklarla birlikte yaptı. Masal Evi’nin kreş bölümünde çocuklara hediyeler veren Başkan Soyer ardından meslek fabrikası kurs merkezindeki kursiyerlerle sohbet etti.