İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim öncesi yenileme sözünü verdiği Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, yeni yüzüyle hizmete girdi.

İzmir’in ikinci Kültürpark’ı açıldı

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim döneminde sözünü verdiği Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı, hizmete açıldı. Bornova, Konak ve Buca ilçelerinin birleşiminde yer alan 180 bin metrekarelik dev rekreasyon alanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nca baştan aşağı yenilendi.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince de çevre tadilatı yapıldı. Rekreasyon alanının açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ katıldı.

Açılışta konuşmasında uzun süredir atıl durumda olan alanın yenilenerek yeniden hayata dönmesinden duyduğu mutluluğu aktararak sözlerine başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “180 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı; Buca, Konak ve Bornova ilçelerinin birleştiği yerde bulunuyor. Yenilenen bu alan İzmir Körfezi’ne hakim kent terasıyla, çocuk oyun alanları, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile başta bu üç ilçemiz olmak üzere tüm İzmirlilerin nefes alacağı, şehrimizin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu projeyle, şehrimize ikinci bir Kültürpark kurmuş oluyoruz” dedi.

izmir-in-ikinci-kulturpark-i-acildi-947646-1.

Rekreasyon alanındaki yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Soyer, “25 milyon 321 bin liralık yatırımla gerçekleştirdiğimiz yenileme projemizde, daha evvel parkın içerisinde bulunan 3 bin 150 ağacı koruma altına aldık ve alana 497 yeni ağaç diktik. İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi kapsamında, rekreasyon alanımızda tümüyle Akdeniz’in ve İzmir bölgesinin doğasına uygun, fazla su istemeyen bitki türleri kullandık. Böylece iklim krizinin en can yakıcı sorunlarından biri olan kuraklıkla mücadele ediyoruz. Şehrimizin çevre mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir nefes alma mekanı olacak” ifadelerini kullandı.

Soyer, şunları söyledi: “Dr. Behçet Uz’un Kültürpark’ı kurma misyonunu hatırlatarak, “Bugün yangın yerine dönen Türkiye’de bu parkın diliyorum ki yine bu milletin ekonomik ve sosyal açıdan refahı için, kurtuluşu için bir kıvılcım görevi görsün. Bu topraklarda hepimizin çok daha huzurlu ve çok daha mutlu yaşayabilmesi için umut ateşi olsun.”

“MÜTHİŞ BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, “Gerçekten de bu 180 bin metrekarelik alan, kentin iki ilçesine köprü olacak bir alan. İki sene önce burayı dolaşmıştık. Buraya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin elinin değmesi gerektiğini söyledik. Yeşil sevdalısı bir Başkan olarak Tunç Soyer, konuya ihtimamla eğildi. Bugün müthiş bir eser ortaya çıktı. Hem kentlinin, hem gençlerin, hem yaşlıların tüm kentlilerin bir ayara gelebileceği, her türlü fonksiyonun düşünüldüğü bir eser olmuş. Bu alanlar, kente nefes aldıracak alanlar. Konaklı vatandaşlar adına Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “25 milyonluk bir rakamdan bahsedildi. Bugünkü ekonomide en az dört katına yapılabilecek bir yatırımdır. O yüzden bu konuda emeği geçen bürokratlarımıza, genel sekreterlerimize ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı adaylığımız döneminde Tunç başkanımızın, ‘Yukarı mahallelerde olması gereken yatırımları yapmaya geldik’ diye. İşte bu yatırım yukarı mahalleler için çok değerli. Nefes alacak bir alan oldu. Uyuşturucunun 13 yaşa düştüğü bu dönemde bu tip spor alanlarının, nefes alanlarının yaratılması tam bir sosyal devlet, toplumcu belediyecilik anlayışına sahip” ifadelerini kullandı.