Günlük 600 bin İzmirlinin toplu ulaşımını sağlayan metro ve tramvayda TİS görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma greve saatler kala sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Vatandaşlarımızın mağdur olmadığı, işçilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı bir sonuca varmaktan çok memnunum” dedi

İzmir metro ve tramvayda anlaşma sağlandı

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işveren sendikası SODEM-SEN, İzmir Metro AŞ ve Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde greve saatler kala anlaşma sağlandı.

20 Nisan 2021 tarihinde başlayan 9. dönem TİS görüşmeleri 6 Temmuz 2021 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlananınca Demiryol-İş Sendikası, 22 Ekim tarihi itibarıyla greve gideceğini duyurmuştu. Greve saatler kalaya kadar süren görüşmelerin sonuncusunda taraflar anlaştı. Taraflar arasında yapılan son toplantı yaklaşık 10 saat sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den anlaşma sonrası ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yaptı. Soyer, “Sevgili hemşehrilerim, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı emekçilerimizle anlaştığımızı müjdelemekten mutluluk duyuyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmadığı, işçilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı bir sonuca varmaktan çok memnunum” ifadelerini kullandı.