İzmir Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp'in yargılandığı davanın karar duruşması öncesi, Dr. Gökalp için adalet talebinde bulundu.

İzmir Tabip Odası'ndan Şeyhmus Gökalp için adalet talebi

BİRGÜN EGE

İzmir Tabip Odası, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve daha sonra ilk duruşmada tahliye edilen, Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Şeyhmus Gökalp için adalet talebinde bulundu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı dava sürecini hatırlatarak, “Savcı 15 Ekim 2021 günü görülen üçüncü duruşmada sanki itirafçı tanık mahkeme huzurunda dinlenmemiş, ifadesini geri almamış, suçlamayı çürüten bütün belgeler mahkeme dosyasına gelmemiş gibi davranarak mütalaasında Dr. Şeyhmus Gökalp’in cezalandırılmasını talep etti” dedi.

Op. Dr. Çamlı, “Toplumun yaşam ve sağlık hakkına, emek, demokrasi ve hekimlik değerlerinin savunusuna adanmış geçmişine tanık olduğumuz Dr. Şeyhmuz Gökalp’in somut hiçbir delile dayanmayan yargılanmasının karar duruşması 19 Kasım 2021 Cuma günü Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yaşamı boyunca mesleğimizin onuruna ve etik ilkelerine bağlı kalarak görev yapan Dr. Şeyhmus Gökalp’ın asılsız ve mesnetsiz iddialarla yargılanmasını ülkemizdeki sağlık sistemi ve özellikle pandemi dönemindeki kamu yönetiminin yetersizliğini, yanlışlarını, eksiklerini ve başarısızlığını görünür hale getirmiş olan, hakikati ve şeffaflığı savunarak, yurttaşlarımızın gerçekleri görmesine gayret gösteren TTB‘nin yıpratılmasına yönelik, bir süreç olduğu kanaatini taşımaktayız” diye konuştu.

Op. Dr. Çamlı, şunları söyledi: “Tüm bu saldırılara karşın geçmişte olduğu gibi bugün de geri adım atmadan, halkın sağlık hakkını savunmaya ve gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz. Yüksek Onur Kurulu üyemiz Dr. Şeyhmus Gökalp için adalet istiyoruz. Dr. Şeyhmus Gökalp hakkındaki asılsız ve delilsiz suçlamanın sonlandırılmasını ve beraat kararının verilmesini talep ediyoruz.”