Karşıyaka ve Bayraklı İlçeleri’nde, genellikle dar gelirli, yoksul ailelerin oturduğu mahallelerde ki çocuklar tiyatro ile tanışıyor

İzmir Tiyatro Festivali’nde çocuklara armağan

BİRGÜN / İZMİR

İzmir’de, 7.Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen müzikal çocuk oyunuyla, yoksul aile çocukları da tiyatro ile tanışıyor.

Atölye Renk Tiyatro Topluluğu’nca sahneye konacak, “Çürük Dişliler Ülkesi” adlı müzikal çocuk oyunu için Karşıyaka ve Bayraklı’da ki, yoksul ve dar gelirli ailelerin oturduğu mahallelerde hummalı bir çalışma yapılıyor.

Ağız ve diş sağlığının önemi ile sağlıklı yaşamanın insan hayatına kattığı değerin, müzikal bir oyunla çocuklara anlatılmaya çalışıldığı oyunun yönetmeni ise Neriman Çoban.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) ve Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) işbirliği ile yapılan çalışmalar ile, Karşıyaka’da Cumhuriyet, Örnekköy, İmbatlı ve Yamanlar Köyü ile Bayraklı’da Gümüşpala, Yamanlar, Onur, Postacılar, Nafiz Gürman ve Doğançay Mahallelerinde bulunan yaklaşık 16-17 ilköğretim okulu öğrencileri tiyatro oyununa davet edildi.

Çalışmalar kapsamında, okullara ve mahalle sokaklarına tanıtım afişleri asılırken, okulların sosyal medya gruplarından da öğrenci velilerine ulaşılarak tiyatroya davet edildi.

Karşıyaka’da bulunan Deniz Baykal Kültür Merkezi’de, 15 Aralık Cumartesi günü Saat:15.00’de sahnelenecek müzikal çocuk oyununa, mahallelerden ulaşımı için de ESHOT’tan 2 otobüs ve Karşıyaka Kent Konseyi’nden de 1 Minibüs tedarik edildi.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) yetkilileri, çalışma yaptıkları mahallelerin ortak özelliğinin yoksul ve dar gelirli ailelerin oturması olduğunu belirterek, çocukların bu yüzden, belki de hayatlarında ilk kez tiyatro ile tanışacaklarını söylediler.

Festival’de dün ve bugün

Öte yandan 7.Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali’de büyük ilgi görerek devam ediyor. Festival’de bugün, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Tiyatro Salt Topluluğu’nun İTİRAZIM VAR MASALLARA oyunu ile, Gaziemir Kültür Merkezi’nde İzmir Halk Tiyatrosu’nun MASKELİLER adlı oyunları sahneye konacak.

Festivale İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği ve salonların dolu olduğu belirtiliyor.

İzmir Tiyatro Festivali 17 Aralık’a kadar devam edecek.

izmir-tiyatro-festivali-nde-cocuklara-armagan-542092-1.izmir-tiyatro-festivali-nde-cocuklara-armagan-542093-1.