İzmir Yaşam Alanları'ndan 'Çeşme Projesi' tepkisi

BİRGÜN İZMİR

İzmir Yaşam Alanları adlı çevreci grup, Çeşme Projesi’nin birilerinin zenginleşmesini sağlarken, yerel halkın hem maddi hem yaşamsal hem de kültürel anlamda büyük kayıplara uğrayarak yoksullaşacağını kaydetti.

İzmir Yaşam Alanları bugün İzmir Ticaret Odası önünde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantısında konuşan İlyas Yaman, “Bölgede oluşacak 1 milyonun üzerinde nüfus yoğunluğunun yaratacağı ulaşım, alt yapı ve kültürel sorunları ön görmek hiç de zor değil. Sadece önümüzdeki 3-5 yıl içinde İzmir’in 'su fakiri'ne dönüşeceği bilinirken, Yarımada’ya 20 golf sahasının bu planların içinde olması bile, hazırlanan planların ne denli yanlış olduğunu göstermektedir” dedi.

Yaman sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir Yaşam Alanları olarak söz verdiğimiz gibi hukuki girişimimizi başlattık ve davalarımızı açtık. Yarımada ve kentte planlı bilgilendirmelerle kamuoyu oluşturmaya, dayanışma ağları örmeye çalışıyoruz. Tunç Soyer, 'Projeyi anlamaya çalışıyoruz. Projeden tam olarak haberdar değiliz' demişti. Turizm Bakanı bugün önce İzmir Ticaret Odası üyelerini, ardından da başkanımızı bilgilendirecek. Bu bilgilenme sonrasında yapılacak değerlendirmeyi merakla bekliyor. Yerel yöneticilerimizin de bu mücadelede bizlerle olmasını diliyoruz.”