Gazetemizin 19’uncu yaş günü İzmir’de bir kokteyl gerçekleştirilerek kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “BirGün emekçilerinin çocuklarına bırakacaklarını en büyük miras 19 yıllık direnç” dedi. BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ise, “Buraya gelirken dayanışma bizi ayakta tuttu. Bundan sonra dayanışarak büyüyeceğiz” diye konuştu.

İzmir’de 19’uncu yaşımız kutlandı: Dayanışarak büyüyeceğiz

BİRGÜN EGE

Bundan 19 yıl önce, 14 Nisan 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz BirGün, 19'ncu yaşını dün akşam İzmir’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle kutladı. Etkinliğe gazetemiz yöneticileri, çalışanları ve yazarlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçı, siyasetçi de katıldı.

Etkinlikle konuşan BirGün yazarı Barış İnce, “BirGün gazetesi eşitlik, özgürlük, demokrasi yolunda 19 yıl önce kuruldu. 2 ay yaşar 3 ay yaşar diyenlere inat 19 yıldır emekçilerin gençlerin omzunda ayakta kaldı. Kurulduğundan bu yana AKP karanlığı ile mücadele etmek zorunda kalan BirGün mesleğin yüz akı olmayı başardı. 20 yıllık baskı dönem kapanmak üzere. İleride Bu karanlık tarih yazıldığında BirGün gibi direnenlerin aydınlık tarihi de yerini alacaktır” dedi.

Barış İnce

BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, “Biz AKP iktidarının içine doğan bir gazeteyiz. O tarih bizim mücadele tarihimizin başlangıcı. 20 yıldır bir mücadele içindeyiz ve artık sona yaklaştık. Bu karanlık süreç sonrasında en büyük ödül Türkiye'yi karanlığa teslim etmeyen insanların olacak. Biz de bu yeni dönemin, Türkiye’yi yeniden kurmanın inşasında olacağız. Her karanlık dönemde küçük mücadeleler ortaya çıktı. Bazen bir bildiri, bazen bir duvar yazısı. BirGün umudun olacağı duvar yazısı olsun istedik. Mücadele eden insanlar, BirGün’ün varlığını hissetsin istedik. 15 Mayıs itibariyle görevimizin bir bölümünü tamamlamış olacağız. AKP’siz bir Türkiye’de nasıl bir gazete yapacağımızı bilmiyoruz ama güzel, umutlu ve coşkulu olacağını biliyoruz. Buraya gelirken dayanışma bizi ayakta tuttu. Bundan sonra dayanışarak büyüyeceğiz. Bir gün manşetlerimizde bu güzellikler yer alacak” diye konuştu.

Yaşar Aydın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, “Gerçekten bugünün dünyasında en temel ihtiyaç haber alma hürriyeti. Algıların, olguların önüne geçtiği kutuplaştırma ve ötekileştirme ikliminin olduğu dünyadayız. Bu yüzden haber alma hürriyeti vazgeçilemez. BirGün Gazetesi, halktan yana aklın, cesaretin kâğıda büründüğü gazete. Bütün bu zor koşullarda varlığını sürdürmek için her türlü zorluğa katlanan emekçilerine teşekkür ediyorum. O bir gün gelecek ama her şey bitmeyecek. Aynı özgürlükten, halktan ve emekten yana mücadeleyi sürdürmeye ihtiyaç var. Bir günde her şey özlediğimiz gibi olmayacak. Daha iyisi her zaman mümkün bunu biliyoruz ve onu kurmak için mücadele edeceğiz. BirGün emekçilerinin çocuklarına bırakacaklarını en büyük miras 19 yıllık direnç. Bu topraklarda yaşayan herkes için ümit oldular. BirGün Gazetesi’nin yeni yaşını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

KİMLER KATILDI?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Diker, Foça ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Barçın, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Ulaş Polat,  İZELMAN Genel Müdür Yardımcısı Öztürk Kurt, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ve Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Adayları Yüksel Taşkın, Gökçe Gökçen Hacer Foggo, Helil İnay Kınay, Devrim Barış Çelik, eski CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Zeynep Altıok, Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Yöneticileri, SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül ve il yöneticileri, Hatay ve İskenderun’da çalışmalarını sürdüren Dayanışma Gönüllüleri, TKH İzmir İl Yöneticileri, Devrim Hareketi İzmir İl Yöneticileri, EMEP İzmir İl Yöneticileri, HDP İzmir İl Yöneticileri, YSP İzmir Milletvekili Adayı Abdülmecit Yıldırım, TMMOB İKK Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Uyar, eski İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin

TAKSAV İzmir Temsilcisi Yasemin Sağlam, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Çiftçi-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Avukat Şehrazat Mercan, Avukat Senih Özay, İHD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten, yönetmen Vecdi Sayar ve sanatçı Cengiz Bozkurt katıldı. 
Ayrıca Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter dayanışma mesajlarını gönderdi.