İzmirli gazeteciler, üyeleriyle sınırlı olmak üzere ‘Tek işimiz haber değil’ sloganıyla depremden etkilenen meslektaşları ile aileleri için dayanışma kampanyası başlattı. Kampanyaya 7 meslek grubu derneği katılıyor.

İzmirli gazetecilerden meslektaşları için dayanışma

BirGün EGE

Maraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından İzmirli gazeteciler depremden etkilenen meslektaşlarıyla dayanışma göstermek için ‘Tek işimiz haber değil’ sloganıyla basın emekçileri ve aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Kampanyaya, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, TGS İzmir Şubesi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Yargı ve Güvenlik Muhabirleri ve Sağlık Muhabirleri Derneği destek veriyor.

Yapılan yazılı açıklamada, “Depremden etkilenen meslektaşlarımıza ve yakınlarına destek olmak amacıyla İzmir Basınının Sivil Toplum Kuruluşları olarak, T.C. İzmir Valiliğimizin bilgisi ve oluruyla, üyelerimizle sınırlı olmak kaydıyla, ‘Tek işimiz haber değil’ isimli bir kampanya düzenlenecektir” denildi.
Kampanyaya yapılacak ayni bağışların İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde toplanarak, Zafer Mahallesi 840 Sokak İzmir Fuar Alanı No: 2/A Holü Gaziemir adresinde teslim edileceği bilgisi verilen açıklamada, “Kampanyamıza nakdi bağışta bulunmak isteyen üyelerimiz ise üyesi oldukları derneklerden edinecekleri hesap numaralarına bağış açıklamasıyla gönderilerini yapabilirler. Bu bağışlar, bugünlerde ülkemizi yasa boğan hadisede hayatını kaybeden gazeteci meslektaşlarımızın aileleriyle paylaşılacaktır. Kampanyaya destek olmak isteyen meslektaşlarımızın üyesi olduğu kurum ile iletişime geçmesini önemle rica ederiz” denildi.