CHP’nin 1999 yılında Fazilet Partisi’ne karşı kaybettiği İzmit Belediye Başkanlığı koltuğunu yeniden partisine kazandıran Fatma Kaplan Hürriyet, yeni dönemde birçok şeyin değişeceğini söyledi. 15 yıllık sağ partiler iktidarının sona erdiğini, icraatları ile bir sonraki dönemde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Hürriyet, şu değerlendirmeleri yaptı: “Kocaeli zor bir bölge, İzmit ise bu zor […]

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet: İzmit’i aldık, sonraki seçimde Kocaeli’ni de alacağız

CHP’nin 1999 yılında Fazilet Partisi’ne karşı kaybettiği İzmit Belediye Başkanlığı koltuğunu yeniden partisine kazandıran Fatma Kaplan Hürriyet, yeni dönemde birçok şeyin değişeceğini söyledi.

15 yıllık sağ partiler iktidarının sona erdiğini, icraatları ile bir sonraki dönemde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni de kazanacaklarına inandıklarını ifade eden Hürriyet, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Kocaeli zor bir bölge, İzmit ise bu zor bölgenin kalbi. Nüfusu iki milyona yaklaşan kentin en kalabalık ilçelerinden birini kazandık. Kazandığımız yer, 42 ilden daha büyük. Başarımız buradan anlaşılabilir. Geçen seçimlerde AKP, Kocaeli’nin 13 ilçesinin tamamını kazanmıştı ancak bu kez halk bizim yanımızda durdu. Üstelik birkaç ilçede de seçimleri kıl payı farklarla kaybettik.

KOCAELİ’NDE HAVA BOŞLUĞU

Seçim süreci oldukça zorlu geçti. İnsanların kalplerine dokunmayı amaçlıyorduk ve bu eksende bir çalışma yürüttük. Ciddi bir farkla kazandık. İzmit’i kazanarak Kocaeli’nde bir hava boşluğu oluşturduk. İnsanlar şimdi o hava boşluğundan nefes alacaklar. İzmit’i eski, canlı, sosyal, sanatsal, kültürel olarak eski günlerine taşıyacağız. Burası bir Avrupa kenti haline gelecek. İtirazlar nedeniyle henüz mazbatamızı alamadık fakat sonuçlar kesinleştiği an çalışmalarımıza başlayacağız.

Burada, Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi insanlar partizanca ayrıştırıldı. Verilen sözler tutulmadı. Kocaeli çok zengin bir kent. Ülkeye kazandırıyor, ancak kendisi kazanamıyor. Yeterli yatırım yok. Tüm bunlar, seçilmemizde elbette etkili oldu. Biz de iyi bir propaganda dönemi geçirdik. Milletvekilliği dönemimde de halkla iç içeydim. Propaganda sürecinde sosyal belediyecilik anlayışımızı ön plana çıkardık. Bunu yapınca insanlar etrafımızda toplandı.

Sloganımızı da vatandaşlar bulmuştu ‘Gülümse İzmit Hürriyet geliyor’ dediler ve Hürriyet geldi. Kucaklayıcı, insanları ayırmadan, kayırmadan, eşit, adil bir yönetim ihtiyacını karşılayacağız. Bundan sonraki hedefimiz ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak olacak.”