İzni verene kadar inceleme
Fotoğraf: DepoPhotos

Hüseyin Şimşek

Depremlerde yıkılan binalar için sorumluların tespit edilmesi çağrısında bulunan CHP, kendi yönetimindeki tüm belediyelerde incelemelerde bulunacak.
CHP’nin önceki gün gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay için inceleme heyeti kurulmasını istedi.

Toplantıda, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Defne Belediyesi ve Samandağ Belediyesi’nin yıkımda sorumluluğu bulunup bulunmamasının araştırılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da içerisinde bulunduğu bir heyet kurulmasına karar verildi. Heyette ayrıca mimar, mühendis ve belediyelerin imardan sorumlu temsilcilerinin de bulunması kararlaştırıldı. Edinilen bilgiye göre bu heyet, yıkılan binaların ne zaman inşa edildiğine ve kimlerin onay verdiğine bakacak. Hatay’da gerçekleştirilecek çalışmaların daha sonra diğer illerde de sürdürüleceğini bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, inceleme kararı hakkında BirGün’e konuştu. Etkin bir soruşturma ile sorumluların açığa çıkarılacağını ifade eden Torun, şunları söyledi:

“Hatay’dan başlayacak çalışmalarımız daha sonra diğer illerimizle devam edecek. Sorumluluğumuzun gereği olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Detaylı incelemelerin ardından ortaya çıkacak durumu da kamuoyuyla paylaşacağız.”