Ardahan’ın Hanak İlçesi bağlı Çiçeklidağ (Fayatlı) köyünde oturan iki kardeş Hanak İlçe Jandarma Karakolu’nda işkence gördüklerini

Ardahan’ın Hanak İlçesi bağlı Çiçeklidağ (Fayatlı) köyünde oturan iki kardeş Hanak İlçe Jandarma Karakolu’nda işkence gördüklerini öne sürüp, Hanak Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulundular.
Alınan bilgilere göre üvey anneleri ile tartıştıkları için karakolluk olan ve ellerine kelepçe vurularak Hanak Jandarma Karakolu’na getirilen iki kardeşin burada, Mustafa isimli karakol komutanı tarafından yere yatırılarak coplar eşliğinde falakaya yatırıldıkları ileri sürüldü.
TEK ŞİKÂYET FALAKA DEĞİL
Konu hakkında birer açıklama yapan Çiçeklidağ köylü iki kardeş Erdal Kaya (35) ile Ali Ekber Kaya (27) şunları söyledi:
"Bizim bir ay önce babamız öldü. Üvey annemiz babamızın mal varlığını tartışma konusu yaptı. Bizimle annemiz arasında yaşanan tartışma karakolluk oldu. Köye Jandarma geldi. Önce annemizi aldı. Sonra onu bırakıp yeniden köye gelen jandarma bizi kelepçeledi. Yolda gelirken Mustafa isimli komutan erlere, ‘Bunları ne konuşturtuyorsun. Dipçikleyin’ dedi. Bizde sesimizi çıkarmadık ve karakola kadar geldik. Burada bizden ifade alınmadan başta Mustafa komutan olmak üzere askerler tarafından tokatlandık.
Bu yetmezmiş gibi karakol komutanı askerlere bizi yere yatırttı, ayaklarımızı havaya kaldırtıp, copla bizi falaka ile dövdü.
Askerlere de bizi dövdüren Mustafa başçavuş ayrıca copları ağzımıza soktu. Mustafa isimli komutandan davacı olduk. Savcılığa şikâyette bulunduk”.

Fakir Yılmaz Ardahan