Hrant Dink cinayeti sanıklarını yargılayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzon’da “görevi ihmal” suçuyla yargılanan ve “cinayeti üstlerine.....

Hrant Dink cinayeti sanıklarını yargılayan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Trabzon’da “görevi ihmal” suçuyla yargılanan ve “cinayeti üstlerine bildirdiklerini ama önlem alınmadığını” itiraf eden jandarmaların talimatla ifadesini aldı.

Trabzon’daki yargılamalarında mahkeme heyetine, “Cinayetin işleneceğini biliyorduk, amirlerimize bildirdik, ama önlem almadılar” diyen jandarmalar, Dink Ailesi’nin avukatlarının Trabzon’daki bilgi ve belgelerin İstanbul’daki mahkemeye sunulmadığına dikkat çekerek, cinayet davasıyla Trabzon’daki “görevi ihmal” davalarının birleştirilmesi talebinin ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi"nin talimatıyla Trabzon"da ifade verdi. İfadelerle birlikte jandarmaların itirafları, cinayet davası dosyasına girdi.

 

Dink cinayetinin işlendiği dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanlığı"na bağlı olarak istihbarat biriminde görevli olan Uzman Çavuş Veysel Şahin, Trabzon’da diğer jandarma görevlileriyle birlikte sanık olarak yargılandıkları davada itiraf olarak verdiği ifadeyi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne de tekrarladı. Şahin, Coşkun İğci’nin, akrabası Yasin Hayal’in cinayeti işleyeceğini kendilerine bildirdiğini, hatta Hayal ve adamlarına ait 3 GSM numarasını kendilerine verdiğini ancak üstleri tarafından bu telefonların dinlenmesine gerek görülmediğini söyledi.  Şahin, İğci’den aldıkları bilgileri eski Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu üstlerine ilettiklerini ancak GSM numaralarının dinlemeye alınmadığını ifade etti.