Aydın’ın Beyköy ve Kuyucular mahallelerinde JES'e karşı direnen 35 yurttaşa 3 bin 150'şer lira para cezası kesilmesi sonrası cezalarının ödenmesi için kampanya başlatıldı.

JES'e direnen yurttaşlara kesilen ceza sonrası kampanya: Vereceğiniz destek bizlere güç verecektir

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın Beyköy ve Kuyucular mahallelerinde Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş (KARKEY) tarafından açılmak istenen Jeotermal Santrali’ne (JES) karşı bölge halkının direnişi sürüyor.

17 Nisan tarihinde JES’lere karşı direnen yaklaşık 35 köylüye ‘sosyal mesafe kurallarına uymama’ gerekçesi ile 3 bin 150'şer lira para cezası kesilmesi sonrası cezalarının ödenmesi için Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) tarafından kampanya başlatıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, “Beyköy ve Kuyucular köylüleri olarak yaklaşık 9 aydır kendi hava su torak yaşam mücadelesi ediyoruz. Her türlü pandemi koşullarına uymamıza rağmen, maske takmamak sosyal mesafeye uymamak gibi sudan bahanelerle 3150 TL ceza verilmiştir. Bu cezalara itiraz etmemize rağmen cezaların çoğu onaylandı. Tüm halkımızı karınca kararınca, imece usulü bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz. Verceğiniz destek bizlere güç verecektir” diye konuştu.