Geçen celsede tutuklanan Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılamasına devam edildi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Taraflara mütalaaya yönelik savunma yapmaları için süre veren heyet, duruşmayı erteledi.

'Jet Fadıl'ın tahliye talebi reddedildi

Kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 10 sanığın, "Caprice Gold" ile "Caprice Maldivler" adlı gayrimenkul projelerinde, 614 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Akgündüz'ün yeğeni tutuklu sanık Mehmet Salih Obut ile çok sayıda müşteki ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Fadıl Akgündüz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Sanık Akgündüz, Maldivler Projesi ile ilgili toplanan paranın yaklaşık 27 milyon lirasının iade edildiğini dile getirdi.

Dava konusunun hukuki ihtilaf olduğunu öne süren sanık Akgündüz, bu süreci tamamlayarak müştekilerin mağduriyetlerini gidereceğini kaydetti. Sanık Akgündüz tahliyesini ve beraatini istedi.

Müşteki avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanık Fadıl Akgündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamını kararlaştırarak, beyanları alınmayan müştekiler yönünden dosyanın ayrılmasına hükmetti.

Taraflara mütalaaya yönelik savunma yapmaları için süre veren heyet, duruşmayı erteledi.

TUTUKLANMIŞTI

Davanın 27 Ocak'ta görülen duruşmasında esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Fadıl Akgündüz'ün "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 1842 yıldan 6 bin 140 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Sanıklardan Mehmet Salih Obut'un aynı suçtan 1803 yıldan 6 bin 10 yıla kadar hapsi istenilen mütalaada, sanıklardan Avniye Obut ile İbrahim Obut için 1800'er yıldan 6 biner yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Mahkeme, sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un, talep edilen cezaların üst sınırı ve kaçma şüphelerini göz önünde bulundurarak tutuklanmalarına karar vermiş, Avniye Obut ve İbrahim Obut hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

(AA)