Jineoloji dergisi editörü Nagihan Akarsel, bu sabah Irak’ın Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Jineoloji dergisi editörü Nagihan Akarsel, Süleymaniye’de öldürüldü

“Jineoloji Araştırma Merkezi” üyesi ve Jineoloji dergisi editörü Nagihan Akarsel, Irak’ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre Akarsel, Süleymaniye’deki evinin önünde bugün saat 10.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. Olay yerinde hayatını kaybeden Akarsel’in cenazesi, Süleymaniye Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Akarsel, Süleymaniye’de “Jineoloji Akademisi”nin kurulması, ayrıca Kürdistan Kadın Kütüphanesi’nin kurulması için bir proje kapsamında çalışma yürütüyordu.

HDP’DEN SUİKASTA TEPKİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel'in silahlı suikast sonucu katledildiği haberini aldık. Tam da genel kurula sansür yasasının getirileceği bugünlerde gazetecilik mesleğini sürdüren ve üstelik bir kadın olan gazeteciyi katledenleri şiddetle kınıyoruz. Akarsel’in ailesi ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Tayip Temel de Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Jineoloji Araştırmaları Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi… Alçakça saldırıyı lanetliyoruz…” ifadelerini kullandı.