Twitter'da açıklama yapan ABD'nin seçilmiş başkanı Biden, "Seçim bitti. Partizanlığı ve birini diğerine karşı şeytanlaştırma retoriğini bırakmanın zamanı geldi. Bir araya gelmeliyiz" dedi.

Joe Biden: Seçim bitti

ABD’de 3 Kasım seçimlerini kaybeden ama yenilgiyi kabul etmeyi reddeden Başkan Donald Trump'ın 20 gün gecikmeli talimatı üzerine Genel Hizmetler İdaresi (GSA) şefi Emily Murphy'nin yeni yönetime geçiş sürecini resmen başlatmasının ardından, müstakbel Başkan Joe Biden'dan açıklama geldi.

Biden "Seçim bitti" diye ilan etti.

Twitter'da açıklama yapan Biden, başkanlık seçiminin bittiği ilanında bulunup Amerikalılara siyasi ihtilafları bir kenara bırakmaları çağrısı yaptı.

Biden, "Seçim bitti. Partizanlığı ve birini diğerine karşı şeytanlaştırma retoriğini bırakmanın zamanı geldi. Bir araya gelmeliyiz" dedi.

Dün GSA'nın bildiriminin ardından dış politika ve ulusal güvenlik ekipleri için adaylarını açıklayann Biden, bugün Pennsylvania eyaletinde mühürlenip onaylanan nihai sonuçların da galibi oldu.

Twitter'da açıklama yapan Pennsylvania Valisi Tom Wolf, bugün eyalet yönetiminin ABD Başkan ve Başkan Yardımcısı için 3 Kasım seçimlerinin sonuçlarını onayladığını duyurarak "Joe Biden ve Kamala Harris için seçici delegelerin teyit sertifikasını imzaladım" dedi.