Cumhurbaşkanlığı kabinesi yoğun bir dış politika gündemi ile Beştepe'de toplanacak. Toplantının gündeminde Rusya-Ukrayna gerilimindeki son durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapılacak görüşmenin hazırlıkları ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

Kabine toplanıyor: Gündemde dört başlık var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe’de toplanacak. Adalet Bakanlığı’nı Abdulhamit Gül’den devralan Bekir Bozdağ’ın ilk kez katılacağı kabinede 100 bin sınırına dayanan Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları, aşılamada son durum, Türkiye’nin arabuluculuk teklifinde bulunduğu Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik, Ermenistan ile normalleşme görüşmeleriyle ekonomide yaşanan gelişmeler ele alınacak.

ERDOĞAN, UKRAYNA’YA GİDİYOR

Hürriyet'in haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Karadeniz’de yaşanan gerginliğin azaltılmasına dönük yapılan diplomatik girişimlerle ilgili brifing vereceği toplantıda, Ermenistan ile yapılan normalleşme temaslarında gelinen durum da değerlendirilecek. Bu kapsamda Erdoğan’ın 3 Şubat’ta yapacağı günübirlik Ukrayna ziyareti de konuşulacak. Erdoğan’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesi öncesi hazırlıklar ele alınacak. Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında yükselen tansiyon konusunda “İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz” demişti.

SALGINDA GELİNEN SON DURUM

Toplantıda vaka rekoru kıran koronavirüsle mücadele çalışmaları konusunda da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine üyelerine sunum yapacak. Büyük şehirler başta olmak üzere vaka sayılarının düşürülmesi ve aşılama oranının arttırılması için atılabilecek yeni adımlar kabinenin gündeminde olacak. Yarı yıl tatilinin ardından okullarda alınacak önlemler konusunda da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bilgilendirmede bulunacak.

Erdoğan, toplantıda alınan kararları 'Millete Sesleniş' konuşmasıyla kamuoyuna duyuracak.