15 günde bir gerçekleştirilen Kabine Toplantısı bugün saat 15.30'da yapılacak. Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki gelişmeler ile memur ve emekli zammı başta olmak üzere birçok konu ele alınacak.

Kabine Toplantısı ne zaman, masada hangi başlıklar var?
Fotoğraf: tccb.gov.tr

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanacak.

Beştepe'deki toplantıya AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Toplantının saat 15.00-16.00 sıralarında başlaması bekleniyor. 

Kabine Toplantısı 15 günde bir yapılıyor. Toplantı son olarak 9 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşmişti. Bu nedenle 23 Ekim günü toplantının yapılması bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanlığı programında yer almadı.

GÜNDEMDE NELER VAR?

Kabine Toplantısı'nda, Türkiye'nin iç ve dış siyasi gündemi masada olacak. Memur - emekli zammı başta olmak üzere ev hanımlarına emeklilik, 90 bin taşerona kadro ve Filistin-İsrail arasındaki gerilim gibi pek çok konuya ilişkin detayların Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor.

NTV'nin haberine göre, Merkez Bankası'nın faiz artırım kararının ekonomiye yansımaları da ele alınacak. Erdoğan'ın marketlere yaptığı indirim çağrısının sonuçları değerlendirilecek.

Bağkur prim gün sayısıyla ilgili düzenleme de uzun süredir gündemde. Prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kabine üyelerini bilgilendirmesi bekleniyor. 

Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nda yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli 150 bin liralık kredi verileceğini söylemişti. Meclis gündemine gelmesi beklenen çalışmadaki son durum da Kabine'de ele alınacak konu başlıkları arasında olacak.

Konut ve kira sektöründeki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

DIŞ POLİTİKADA EN ÖNEMLİ KONU GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILAR

Dış politikada en önemli başlıksa İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bu konuda yürüttüğü diplomatik girişimler hakkında, Kabine üyelerine bir sunum yapması bekleniyor.