Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz
Fotoğraf: Emre Uğur

Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde direnişin 627'nci gününde Boğaziçili akademisyenler bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu'nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci'yi protesto ettiler. Akademisyenler, #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 422. kez rektörlük binasına döndüler.

***

BOĞAZİÇİ HAZIRLIKTA ‘İNGİLİZCE’ BİR SORUN

Boğaziçi Üniversitesinde İngilizce hazırlık senesini tamamlamak için şart koşulan BUEPT (Boğaziçi University English Proficiency Test) sınavının sonuçları açıklandı. Eylül’de yapılan BUEPT sınavına giren toplam 1279 öğrenciden sadece 500’ü sınavı geçebildi. Sınavı geçemeyen öğrenciler ocakta tekrar sınava girecek.

Sınavı geçemeyen öğrencilerin aktif öğrencilikleri düşmüş olduğundan ders göremeyecek, burslardan yararlanamayacak, yurtlarda kalamayacak ve ulaşımda dahi indirimli öğrenci kartı kullanamayacaklar. Bunları yaşamak istemeyen öğrenciler ise bölümlere göre değişen harç miktarları (örneğin, Mühendislik Fakültesi 472,5 TL, İletişim Fakültesi 347,25) ödemek zorunda. Şehir dışından gelen öğrenciler içinse ciddi maddi zorluk var. Yılın belli aylarında yapılan sınav için öğrenciler her seferinde yol parası vermek durumunda kalacak.

Sınav zorlaştırıldığı için bu yıl sınavda kalan öğrenci sayısının arttığı görüşünde olan öğrenciler, Evrensel'e yaptıkları açıklamada İngilizce eğitiminin niteliğinin arttırılmasını istedi. Öğrencilerden İlayda, “Kaynaklar sınav için kesinlikle yetersizdi. Ayrıca okula en temel İngilizce seviyesiyle başladım ve çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin en zor hazırlık sınavına girmek beni strese soktu” dedi. Oğuz ve Berkay da İlayda’nın yetersiz kaynak eleştirisine katılıyor.

Umut ise okulun daha uzun ve kaliteli bir eğitim süreci sunmadığı görüşünde.