EREN TUTEL Fenerbahçe, Süper Lig’in 31’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti Eljif Elmas, Mathieu Valbuena ve Roberto Soldado’nun golleri getirdi. Maçın hikayesi: Ligin kompaktlıktan uzak iki takımının karşılaşmasında ilk devre bol pozisyona sahne oldu. Beraber oynamayı beceremeyen ve klişe tabirle savunma, orta saha ve ileri uçu birbirinden kopuk olan takımlar, fırsat […]

Kâbusa kısa bir mola
EREN TUTEL

Fenerbahçe, Süper Lig’in 31’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’yı 3-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti Eljif Elmas, Mathieu Valbuena ve Roberto Soldado’nun golleri getirdi. Maçın hikayesi:

Ligin kompaktlıktan uzak iki takımının karşılaşmasında ilk devre bol pozisyona sahne oldu. Beraber oynamayı beceremeyen ve klişe tabirle savunma, orta saha ve ileri uçu birbirinden kopuk olan takımlar, fırsat üretmekte zorlanmadı ama bahsettiğimiz kopukluğun etkilisiyle ‘komik’ hatalar yaptı. Şüphesiz Harun Tekin’in topu kontrol etmeye çalışırken ayağının altında topu kaçırarak Fenerbahçe’yi yenik duruma düşürmesi bu hataların zirvesi oldu. Sarı-lacivertliler devre boyunca, topa sahip oldu bolca gol pozisyona da girdi ancak bunda Kasımpaşa’nın oyun planın etkisi büyüktü. Kısaca Ersun Yanal’ın haftalardır basın toplantılarında bahsettiği Fenerbahçe’den yine eser yoktu.

KALİTELİ AYAKLAR İŞ BAŞINDA

İkinci yarıda ise oyunun seyri pek fazla değişmedi. Sarı-lacivertliler topa sahip olan, Kasımpaşa ise kapanan taraftı. Yapısı gereği savunma yapmayı pek beceremeyen Paşa’ya karşı pozisyonlar bulan Kanarya, skoru da kaliteli ayaklarıyla üretince aylar sonra deplasmanda üç puanla tanıştı. 

PROBLEMLER DEVAM EDİYOR

Bu galibiyet Fenerbahçe’nin küme düşme hattıyla arasındaki farkı açması açısından çok değerli ancak problemler sabit bir şekilde masada duruyor. Kasımpaşa’nın ligin ilk yarısındaki halinden eser kalmaması ve dağınık yapısı karşılaşmada Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Bu gerçeği göz ardı etmeden karşılaşmayı değerlendirmek gerekiyor. Sarı-lacivertliler, çok fazla pozisyon veren ve kolay gol yiyen bir takım. Ve sezon boyunca çözemedikleri problemi kalan üç haftada da çözemeyecekler gibi. Kâbus dolu 2018-2019 sezonunun sonlanması Kanarya için çok ama iyi olacak.