Güllük Körfezi Pina Yarımadası’nda otel inşa eden MNG Holding’e 8 kata kadar imar izni verilmesi ve bazı yolların kamuya kapatılmasına yöredeki sivil toplum kuruluşlarından tepki...

Güllük Körfezi Pina Yarımadası’nda otel inşa eden MNG Holding’e 8 kata kadar imar izni verilmesi ve bazı yolların kamuya kapatılmasına yöredeki sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi.  MNG Holding’in kaçak dolgusuyla gündeme gelen Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’ndaki otel inşaatında yeni yapılan imar planında 8 kata kadar izin verildiği haberi ortalığı karıştırdı.

 

“KIYI MNG’NİN OLACAK”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na itiraz dilekçesi vererek planın iptalini istediklerini belirten Milas Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma- Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Çağlar Tüfekçi, vakıf binasında toplantı düzenleyerek tepkilerini dile getirdi. Tüfekçi, planın Milas’ın doğal, kültürel ve turizm gelişmesine büyük zarar vereceğini belirterek şunları söyledi: “Bu planlarda sahil şeridi ve kıyı tamamen kamu kullanımına kapatılarak MNG’nin yapacağı tesise bırakılacak. Plan notlarında verilen beş kat, uygulama sonucu bodrum katları ile birlikte 8 kat olarak ortaya çıkacak. Bu nedenle meslek odaları ile birlikte plana itiraz ettik, itirazımız dikkate alınmadığı takdirde konuyu bölge idare mahkemesine götüreceğiz.”

Milas’ın Bodrum’dan sonra turistik yatırımların en yoğun olduğu kent haline geldiğini belirten Şehir Plancısı Ferkan Fehmi Varan da “Bodrum’u beton yığınına çevirdiler, toprak bitince Milas sınırına dayandılar” diyerek tepkisini dile getirdi. Varan, “Milas’ın doğası ve kültürü ile korunması, planların yağmaya yönelik değil, değerlerin korunmaya yönelik ve kamu yararı gözetilerek hazırlanmasını istiyoruz. Planlara itirazımız gözönüne alınmazsa hem itirazlarımızı hem de eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.