Kuzey Ormanları Savunması, mahkeme kararına rağmen durdurulmayan Maslak 1453 inşaatına giderek eylem yaptı, zabıta çağırdı. Zabıta inşaata gelmezken eylemcilere güvenlik saldırdı

Kaçak Maslak 1453’e Kuzey Ormanları baskını

ONUR EREM @onurerem
Ağaoğlu’nun Maslak’ta devam eden ve kamuoyundan büyük tepki çeken Maslak 1453 inşaatında bugün eylem vardı. Kuzey Ormanları Savunması’nın (KOS) çağrısıyla saat 11:00’de şantiyeye gelen yaklaşık 20 kişi, burada bir eylem yaparak hukukun uygulanmasını, inşaatın durdurulmasını talep etti. Maslak 1453’e karşı açılan davaların ardından mahkeme yürütmenin durdurulması kararı vermiş, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından inşaat ruhsatının iptali istenmişti. Sarıyer Belediyesi tarafından inşaat birkaç kere durdurulan inşaat, belediye görevlilerinin gitmesinin ardından devam etmişti.

Eylemcilere saldırı
Eylemcileri engellemek isteyen özel güvenlik çalışanları, sayıları yetersiz kalınca inşaatta çalışan işçileri çağırarak eylemcilere saldırttı. KOS’un büyüterek çıktısını aldığı mahkeme kararı saldırganlar tarafından yırtılırken bir güvenlik görevlisinin eylemcilere metal çubuklarla saldırı girişimi son anda engellendi. Eylemcileri durdurmak için gelen işçiler “Ekmeğimizle oynuyorsunuz” diye tepki gösterdi. “İnşaatta bir arkadaşınız işçi güvenliği olmadığı için öldü, sizin de hakkınızı korumak için buradayız” diyen eylemcilere ise “Hangi inşaatta işçi ölmüyor ki? Burada şartlar iyi” diye yanıt verdi.

kacak-maslak-1453-e-kuzey-ormanlari-baskini-91144-1.

Zabıta ve polis gelmedi
Saldırının ardından güvenlik görevlileri eylemcileri şantiyeden uzaklaştırmak için polis çağırırken eylemciler inşaatın durdurulması için hem polis hem de zabıta çağırdı. Ancak polis de zabıta da şantiyeye gelmedi. İnşaatın devam ettiğine dair tutanak tutuldu.

Suç duyurusu
Bunun üzerine eylemciler bir açıklama yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli ile Sarıyer belediyelerine seslendi ve “Böyle bir kamu arazisini sermayeye peşkeş çektiğiniz, bir emekçinin canını kâr hırsına kurban ettiğiniz, mahkeme kararlarına rağmen inşaat faaliyetlerini durdurmadığınız, kamunun zararının her geçen gün artmasına göz yumduğunuz için ilgili mercilere suç duyurusunda bulunuyoruz. Unutmayın ki hiçbir suç cezasız kalmaz!” ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından eylemciler Sarıyer Belediyesi’ne giderek inşaatın durdurulmaması hakkında yetkililerle görüşmek istedi, fakat karşılarında hiçbir muhatap bulamadı. İnşaatın durdurulması için dilekçe veren eylemcilerin yarın da Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunması bekleniyor.