Balıkesir’de okuduğu lisenin önünden kaçırılan 16 yaşındaki Buket Can’dan 10 gündür haber yok. Can ailesi görevini yapmayan Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kaçırılan Buket Can’dan 10 gündür haber yok

CEM BAHTİYAR - BALIKESİR

Geçtiğimiz günlerde Muğla’da Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi Feride’nin kaçırılmasına benzer bir olay da Balıkesir’de yaşandı. Balıkesir’in Ortamandıra Köyü’nde yaşayan 16 yaşındaki Buket Can, 12 Haziran’da öğrencisi olduğu Balıkesir Hacı İlbey Anadolu Lisesi’ne gitmek için evden çıktı. Arkadaşlarıyla alışveriş yapmak için okul binasının dışına çıkan Buket, çevredekilerin gözü önünde bir araca bindirilerek kaçırıldı.

Ertesi akşam Buket’i kaçıran Burçin Yıldırım’ın, aileyi telefonla arayarak “Kızınız benimle, boşuna aramayın” dediğini söyleyen baba Şener Can; Yıldırım’a kızıyla görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine telefonu alan Buket’in ağlamaktan konuşamadığını ve hemen telefonun elinden alınarak kapatıldığını bildirdi.

Baba Şener Can, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak için gittiklerinde ne savcı ne de başka bir yetkili muhatap bulamadıklarını söylerken Anafartalar Polis Karakolu’na gittiklerini burada Buket’in okuduğu lisenin çevresindeki MOBESE kameralarını incelediklerini aktardı. Görüntülerde kızını tanıyan baba Şener Can, olay günü öğlene doğru kızının Burçin Yıldırım’ın kız kardeşi tarafından bir araca bindirilerek kaçırıldığı gördüklerini söyledi.

Sonrasında savcıyla yüz yüze görüşen ailenin kaçıran şahsı tespitine rağmen Balıkesir’in Merkezçiftlik Köyü’nde ikamet eden Burçin Yıldırım’ın babası Yavuz Yıldırım’ın ifadesi alınarak serbest bırakılırken, hiç kimse hakkında yakalama emri çıkartılmadı. Bölgede görevli Jandarma yetkililerinin de görevini yapmadığını belirten baba Şener Can, savcı ve Jandarma hakkında şuç duyurusunda bulunacağını söyledi.

10 gündür haber alınamayan Buket’in babası Şener Can, olayla ilgili CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile görüştüklerini ifade ederek “Kendisi de olayla yakından ilgileniyor. Umarım hep birlikte sizlerin de yardımıyla kızım bir an evvel bulunur” dedi.