Kadıköy Belediyesi, Galatasaray taraftarlarının yayımladığı ilanın ardından açıklama yaptı

Kadıköy Belediyesi: Sesimizi taraftarlara duyurabilmek için o etiketi kullandık

HABER MERKEZİ

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Süper Lig'in 23. haftasında pazar günü oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nedeniyle belediyenin sosyal medya hesaplarından trafik yoğunluğuna dikkat çekmek amacıyla #FenerinMaçıVar etiketiyle yapılan duyuruya gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımladı.

“Kadıköy'de Yaşayan Sevgili Futbolseverler” başlığıyla yayımlanan açıklamada “Kadıköy’de maç günleri, trafik nedeniyle hayat durma noktasına geliyor. Biz de bu yüzden Kadıköy'de bu sorunu yaşayanlara sesimizi duyurmak istedik. Özellikle derbi maçlarında rakip takım taraftarlarının maçlara bireysel gelmesi yasaklandığı için, içeriği Fenerbahçe taraftarına yönelik hazırlayarak şehir içi araç yoğunluğunun önüne geçilmesini amaçladık. Sesimizi taraftarlara duyurabilmek için de sezonun ikinci yarısı itibariyle semtimizin takımı Fenerbahçe'nin maç günlerinde #FenerinMaçıVar etiketini kullanıyoruz. Daha önce Başakşehir, Alanyaspor, Kırklareli Spor maçlarını da aynı görsel ve aynı söylemle paylaştık” denildi.

HER İKİ KULÜP DE TEBRİK EDİLDİ

Açıklamada, “Maç günü ayrıca Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın hesabından her iki kulüp için tebrik mesajı yayınladık ve uzun yıllardır devam eden rekabetin sonucu ne olursa olsun sportmence geçmesi adına kurum olarak niyetimizi açıkça ifade ettik. Zaten fark etmişsinizdir, şikâyet konusu olan paylaşım sadece bilgilendirme amaçlıdır” ifadeleri kullanıldı.