Dayanışma Kooperatifi, Kadıköy’de kuracağı kooperatifin çalışmalarına başladı. Kooperatif girişimi kuruluş sürecinin daha geniş bir toplulukla tartışılması için 4 haftalık bir panel ve forum programı oluşturuldu.

Kadıköy Dayanışma Kooperatifi yola çıkıyor

Dayanışma Kooperatifi İstanbul, Kadıköy’de de kooperatif kurmak için çalışmalarına başladı. “Semtimizin Kooperatifini Hep Birlikte Kuruyoruz!” diyen dayanışma kooperatifi gönüllüleri herkesi bu sürecin bir parçası olmaya, birlikte tartışıp birlikte kurmaya çağırdı.

Kooperatif girişimi kuruluş sürecinin daha geniş bir toplulukla tartışılması için ve yer almak isteyen herkesin katılımına açık 4 haftalık bir panel ve forum programı oluşturuldu.

Yapılan duyuruya göre panel ve forumun programı şöyle:

►Bugün, Çiftçi-Sen Genel Başkanı Ali Bülent Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı Gıda Krizi ve Gıda Egemenliği başlığında ilk panel düzenlenecek. Programda pandemiyle birlikte iyice gün yüzüne çıkan gıda krizi ve bu krizin sebebiyle ‘neden gıda egemenliğini savunulmalı’ konuları tartışılacak.

►11 Şubat’ta Doç Dr. Serkan Öngel’in katılımıyla ‘Türkiye’de Kooperatifçilik Deneyimleri’ konuşulacak.

►18 Şubat’ta Çiftçi-Sen Örgütlenme Sekreteri Adnan Çobanoğlu’nun katılımıyla ‘Nasıl Bir Kooperatifçilik’ sorusuna cevap aranacak.

►25 Şubat’ta İstanbul, İzmir, Uşak’taki Dayanışma Kooperatifi faaliyetlerinde görev alan üyelerin katılımıyla hem kuruluş süreçleri hem de şuan ki gelinen duruma dair deneyim paylaşımında bulunulan bir forum gerçekleşecek.

kadikoy-dayanisma-kooperatifi-yola-cikiyor-837806-1.