Kadıköy'de gençliğin barış buluşmasına polis saldırısı!

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren devrimciler için gençlik örgütlerinin İstanbul Kadıköy'de düzenlediği barış yürüyüşüne polis saldırdı.

Gençlik örgütlerinin çağrısı üzerine Kadıköy Boğa Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi adına Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu saat 19.30 sularında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından kitle "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP," "Katil devlet hesap verecek" ve "Katil Erdoğan hesap verece" sloganlarıyla Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Bu esnada polisler kitleye yönelik gaz bombaları, plastik mermi ve TOMA'larla yoğun saldırıya geçti. Gen. Gazete'nin haberine göre Kadıköy halkı polise "Gücünüz anca elinde çiçek olan çocuklara yetiyor" diyerek tepki gösterdi. Saldırı esnasında polis kendisine tepki gösteren Kadıköy sakinlerine de saldırdı. Sivil polislerin ise kitleye ellerindeki sopalarla darp ettiği görüldü.

Kitlkenin dağılmasının ardından bir grup Caferağa Spor salonun önünde tekrar toplanarak Bahariye'ye yürümek istedi. Ancak polis yoğun saldırısını Kadıköy'ün ara sokaklarında da sürdürdü. Polis saldırısında 20'nin üzerinde gözaltı olduğu belirtiliyor. Bu arada sendika.org'un haberine göre başından vurulan bir direnişçi ise yaralandı.

Fotoğraflar:Genç Gazete