Kadıköy’de artan kira fiyatları hakkında konuşan Emlak Uzmanı İzak Hason, "Eskiden fiyatlar enflasyonun altında kalırdı ve dolar yükselişinin altında kalırdı. İlk defa son yıllarda fiyatlar doların da üzerinde kaldı" dedi. Hason, 4 bin liraya kiraya verilen bir dairenin bugünkü fiyatının 30 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Kadıköy'de kira fiyatları uçtu: 4 bin liraya kiraya verilen bir daire bugün 30 bin TL!
Fotoğraf: AA

Gelirlerdeki artışın kira zamlarının gerisinde kalmasıyla kira ödeyebilme gücü azalırken İstanbul Kadıköy'de artan fiyatları değerlendiren Emlak Uzmanı İzak Hason, "Eskiden fiyatlar enflasyonun altında kalırdı ve dolar yükselişinin altında kalırdı. İlk defa son yıllarda fiyatlar doların da üzerinde kaldı. İstanbul merkezli 6 ve üzeri bir deprem olduğu takdirde bütün yeni binaların fiyatlarını hiç kimse tutamayacak ve artacak" dedi.

İstanbul’da artan kira fiyatlarının ardından Kadıköy bölgesinde istenilen yüksek kira fiyatları dikkat çekti. Caddebostan Sahili’nde ilana verilen 170-200 bin aralığındaki kira fiyatları hakkında konuşan Hasok, "Bundan 5-6 sene önce Bağdat Caddesi’nde 4 bin TL kiraya verilen bir daire bugün 30 bin TL civarında" şeklinde konuştu.

"FİYATLAR ESKİDEN DOLAR YÜKSELİŞİNİN ALTINDA KALIRDI"

Satılık dairelerde 5 yıl önce 1 milyon TL olan konutların bugün 10 milyon TL olduğunu kaydeden Hason, şöyle devam etti: "Enflasyon bazında baktığımız zaman aslında 5-6 milyon TL olması gerekirken 10-11 civarlarında fiyatlar. Eskiden fiyatlar enflasyonun altında kalırdı ve dolar yükselişinin altında kalırdı. İlk defa son yıllarda fiyatlar doların da üzerinde kaldı. 2 hafta önce 45 bin TL olan bir kiralık iş yeri için 38 bin TL’ye el sıkıştık fakat sonradan fiyatı 42 bin TL’ye çıkardı dükkan sahibi. İnsanı rahatsız eden bu tarz durumlar oluşabiliyor."

Hason sözlerini şöyle sonlandırdı: "Eğer İstanbul’da 6 ya da üzeri bir deprem olursa bütün eski binaların fiyatları yüzde 40-50 aşağı inecek, bütün yeni binalarda ise yüzde 60-70 yukarı çıkacak. 30 yıldır bunu söylüyorum. İstanbul merkezli 6 ve üzeri bir deprem olduğu takdirde bütün yeni binaların fiyatlarını hiç kimse tutamayacak ve artacak."

(İHA)