Kadıköy Belediyesi 11-12 Ocak tarihlerinde yapacağı Uluslararası Sosyal Politika Konferansı’nda, ekonomik krizler karşısında yerel yönetimlerin sosyal politika alanında yapması gerekenleri mercek altına alacak. Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) halka açık gerçekleşecek Konferansta Türkiye yanında, Avusturya, Almanya, İtalya, İngiltere ve Portekiz’den soysal politika ve ekonomik krizler konusunda uzman ve akademisyenler konuşmalar yapacaklar. Niçin böyle bir konferans düzenledikleri […]

Kadıköy’de kriz, işsizlik ve yoksullaşma tartışılacak

Kadıköy Belediyesi 11-12 Ocak tarihlerinde yapacağı Uluslararası Sosyal Politika Konferansı’nda, ekonomik krizler karşısında yerel yönetimlerin sosyal politika alanında yapması gerekenleri mercek altına alacak.

Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) halka açık gerçekleşecek Konferansta Türkiye yanında, Avusturya, Almanya, İtalya, İngiltere ve Portekiz’den soysal politika ve ekonomik krizler konusunda uzman ve akademisyenler konuşmalar yapacaklar.

Niçin böyle bir konferans düzenledikleri konusunda değerlendirme yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “insan odaklı” sosyal politika uygulamalarını benimsemiş bir belediyeyiz. Ama şu soru hepimiz için önemli, ekonomik krizlerin yaşandığı bir ortamda, belediyelerin öncelikleri, hizmet anlayışları nasıl olmalıdır? Avrupa Birliği perspektifinin bir yana bırakıldığı bir dönemde bu ülkelerden önemi akademisyen ve uzmanlarla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Nuhoğlu, “onların krizle baş etme ve yerel yönetimlerin rolü konusunda önemli bir deneyimi var, onları dinleyip, kendi deneyimlerimizi paylaşacağız” dedi.

Konferansta Almanya İş Kurumundan katılan Profesör Markus Promberger, Almanya’da 2008 krizi sonrası düşük gelirli grupların krizle baş etme stratejilerini tartışacak, İngiltere’nin Hertfordshire Üniversitesi’nden toplantıya katılan Profesör Hülya Dağdeviren, İngiltere’de kriz sonrası kemer sıkma politikalarının yerel yönetimlerin sosyal politikalarını nasıl etkilediğini değerlendirecek. Doç. Dr. David Benassi Kriz ortamında sosyal desteklerin Milano kentinde nasıl kullanıldığı üzerine bir sunum yapacak. Toplantıya Portekiz Lizbon Üniversitesi’nden katılan Doç. Dr. Luis Capucha, krizin eğitim üzerindeki etkisini tartışırken,, Viyana Üniversitesi’nden Profesör Yuri Yazepov Yenilikçi Sosyal Politikaların Farklı Ölçeklerde kullanımı üzerine bir sunum yapacak.

Türkiye’den Prof. Dr. Meryem Koray, Prof. Dr. Tarık Şengül, Prof. Dr. Galip Yalman, Prof. Dr. Ebru Voyvoda, Doç. Dr. Didem Danış ve Dr. Denizcan Kutlu, Türkiye’de kriz ve sosyal politika konularında çeşitli sunuşlar yapacaklar.

Etkinlik 11-12 Ocak tarihlerinde Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve halka açık olacak.

Kadıköy Akademi’den verilen bilgide, konferansın bir parçası olarak uzmanlarla Kadıköy Belediyesi’nin sosyal politika konusundaki uygulamaları ve projelerinin yerinde paylaşılacağı ve projeler konusunda deneyim aktarımlarının yapılacağı belirtildi.