İstanbul Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yayılan 'Las Tesis' protestosu için toplanan kadınlara polis müdahale etti

Kadıköy'de 'Las Tesis Türkiye' için toplanan kadınlara polis müdahalesi

Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yaydığı 'Las Tesis' protestosu için toplanan kadınlara polis müdahale etti, iki kadın gözaltına alındı.

Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda toplandıktan sonra dans gösterisini gerçekleştiren yüzlerce kadına polis tarafından ‘dağılın’ uyarısı yapıldı. Kadınlar koreografiyi sergilemeye devam ederken, polis ses sistemlerini kapattı. Kadınlara müdahale eden polis, iki eylemciyi gözaltına aldı.

32. Gün TV'nin Twitter hesabından paylaşılan videolarda kadınların performansı ve polis müdahalesi şöyle görülüyor:

Kadın Meclisleri, Twitter hesabından Şili’deki danslı protestoyu İstanbul’da da yapmak için çağrıda bulunmuş ve bir prova videosu yayınlamıştı. Paylaşımda “Yarınki buluşmamıza hazırlanmanız için Türkçe sözleri ve hareketleriyle videomuzu paylaşıyoruz. Elden ele yayalım, yarına çalışıp gelelim” ifadeleri yer almıştı.

Şili’deki Feminist örgüt Las Tesis’in 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği, kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği dans, tüm dünyaya yayılmıştı

Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde danslı protestonun benzerleri yapılmıştı.