Kadıköy'de Atatürk heykellerinin yıkılmasını protesto eden bir grup, stand kurup çalışma yapan Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyelerine saldırdı

Kadıköy'de SDP üyelerine faşist saldırı

ESAT MİNAZ

Kadıköy'de Atatürk heykellerinin yıkılmasını protesto eden bir grup bayrak yürüyüşü yaptı. Yürüyüşten önce Dev-lis'li bir grubun standına saldıran grup bıçak, taş ve sopalarla standa saldırdı ve 3 kişi yaralandı.

Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları ve Büyük Turan Hareketi'ne bağlı bir grup Kadıköy Boğa Heykelinden yürüyüşe başlayarak iskeledeki Atatürk heykeline kadar yürüdü. Heykel etrafında bulunan grup bir kişiye linç girişiminde bulundu.

Stant açan Dev-lis'lilere yapılan saldırının duyulmasının ardından HDK Kadıköy gençliği Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda toplanma çağrısı yaptı. Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda bulunan grup Kadıköy Boğa'ya doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Kadıköy faşizme mezar olacak sloganlarıyla yürüyen grup Kadıköy boğa heykelinin önünde basın açıklaması yapmak istedi. Basın açıklamasına izin vermeyen gruba polis gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı.   

Bahariye Caddesine doğru kaçan grup ara sokaklarda polisle çatıştı. Polisin gaz,plastik mermi ve ses bombalarıyla eylemcilere karşılık vermesi üzerine eylemciler havai fişek ve taşlarla polise karşılık verdi. Çatışmanın ara sokaklarda devam etmesi üzerine polis helikopterle grubu takip etti. Eylemin sonlandırılmasından sonra grup ara sokaklara girerek dağıldı.