Kadıköy'de Zeki Göker Kültür Merkezi'ne silahlı saldırı düzenlendi

İstanbul Kadıköy'de bulunan Zeki Göker Kültür Merkezi'ne dün gece 01.30 civarında pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Saldırganlar, Gezi Direnişi sürecinde yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı pankarta ve Kültür Merkezi’ne silahla ateş etti. Saldırı sonucu can kaybı ya da yaralanan kimse olmazken, pankarta polis tarafından el konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Devrimci Hareket, "31 Mayıs 2015 günü 01:30 sıralarında Kadıköy’de bulunan Zeki Göker Kültür Merkezi’nin sokağına astığı Gezi Şehitlerinin anıldığı Devrimci Hareket imzalı pankarta silahlı saldırı düzenlenmiştir. Her sokağın polis tarafından ablukaya alındığı bir ortamda bu saldırının düzenlenmesi faillerinin de adresini ele vermektedir. Kadıköy’deki devrimci demokratik kişi ve kurumlara yönelik saldırılar, önümüzdeki sürecin karakteri hakkında ipuçları vermektedir" denildi.

'NUH KÖKLÜ VE BAHADIR GRAMMEŞİN'İN ARDINDAN...'
Gezi direnişinin yıldönümü öncesinde yapılan saldırının faillerinin de amacının da bellli olduğuna dikkat çeken Devrimci Hareket, yine Kadıköy'de Nuh Köklü ve Bahadır Grammeşin'in katledilmesiyle sonuçlanan saldırıları hatırlattı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Nuh Köklü ve Bahadır Grammeşin’in katledilmesinin ardından Zeki Göker Kültür Merkezi’ne ve Gezi değerlerine yönelen bu saldırının mesajı tarafımızdan alınmıştır. Memleketin tüm sokaklarında Gezi değerlerinin yaşam bulacağı Haziran’ın ülkesini kurma mücadelemizden korkan faşist odakların bu saldırılarına karşı boyun eğmeyeceğimizi, Gezi’de düşenlerimizi sonuna kadar sahipleneceğimizi buradan ilan ediyoruz. Devlet destekli karanlık güçler tarafından gerçekleştirilen bu faşist saldırının hesabı sorulacaktır."

kadikoy-de-zeki-goker-kultur-merkezi-ne-silahli-saldiri-duzenlendi-49115-1.BİRLEŞİK HAZİRAN: DEVRİMCİLERİN HATIRASI KURŞUN GEÇİRMEZ
Saldırıyı kınayan Birleşik Haziran Hareketi, protesto için yarın (1 Haziran) 19.30'da Kadıköy Boğa Heykeli'nde toplanarak Zeki Göker Kültür Merkezi’ne yürüyüeceklerini duyurdu.

Haziran Hareketi tarafından yapılan açıklamada, "Bizler Hazirancılar olarak, bu rezil ve korkak saldırıyı gerçekleştiren saldırganların neyi amaçladığını çok iyi anlıyoruz: Küçük akılları sıra, Hazirancılara, devrimcilere, halk güçlerine gözdağı vererek yıldıracaklar. Ama bu rezil ve korkak eylemi organize ederek, pankartlara bile kurşun sıkacak kadar alçalanların anlamadığı şudur: Bu bir kavga; bu, özgürlük kavgası! Bu kavgada toprağa düşmüş devrimcilerin hatırası ölümsüzdür. Bu hatıra, kurşun geçirmez! Sana dert olsun ey faşist provokatör: Sıkıntı yok! Buradayız! Sözümüzdeyiz! Yoldaşlarımızlayız! Hazirandayız!.." denildi.