Fikirtepe'de 3 katlı bir binanın 2'inci katında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan ilk soruşturma sürüyor. Öte yandan patlamaya ilişkin 'terör' bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı. 'Terör bulgularına' rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak.

Kadıköy'deki patlamaya 'terör' soruşturması
Fotoğraf: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy'de bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin 'terör' bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine inceleme başlattı.

Dün (9 Ekim) saat 19.00 sıralarında Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta bir binada patlama meydana gelmiş, patlamanın ardından binada yangın çıkmıştı. Yangından ağır hasar almış binada yapılan arama çalışmasında 3 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiş, çökme riski bulunan binada patlama ve yangınla ilgili olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması ise 5 saat sonra sona ermişti.

Kadıköy'de Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta 34 numaralı binada dün akşam yaşanan patlama ve yangınla ilgili incelemeler sürüyor. Olay yerinin Anadolu Yakası'nda olması nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan ilk soruşturma devam ederken, İstanbul'da terör suçlarına bakmakla sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayda 'terör bulguları' olabileceği şüphesi üzerine inceleme başlattı.

AA'nın aktardığına göre, 'terör bulgularına' rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak.

'PATLAMA DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL'

Yaşananların ardından yapılan ilk açıklamalarda, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğunu belirtirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu patlamanın ve yangının doğalgaz kaynaklı olmadığını açıklamıştı.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada da "Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur" bilgisi verilmişti.

Gece saatlerinde İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada da Fikirtepe'de 3 kişinin öldüğü patlama ve yangının kesin sebebinin; itfaiye, emniyet, AFAD ve İGDAŞ ekiplerinin incelemelerinin tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını bildirilmişti.

Patlama ve yangında hasar gören bina havadan görüntülendi/AAPatlama ve yangında hasar gören bina havadan görüntülendi/AA

İMAMOĞLU: BİNANIN TEK DAİRESİNDE DOĞALGAZ ABONELİĞİ VAR VE O DAİREDE DE HİÇBİR PATLAMA YOK

İmamoğlu, patlamayla ilgili bugün yaptığı açıklamalarda, "Binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği var ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alan 2 dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgaz aboneliği de yok" ifadelerini kullandı.

Adli incelemenin de devam ettiğini kaydeden İmamoğlu, "Yapılan ön incelemede tabii birtakım farklı görüşler ve tespitler var. Sonuçta biz buraya gelen yetkili birimlerin adli birimlerin açıklamasını bekleyeceğiz. Ancak şunu net ifade edebiliriz: Görülen binanın sağlam kalan tek dairesinde doğalgaz aboneliği var ve o aboneliğin olduğu dairede de hiçbir patlama yok. Diğer patlamanın olduğu ve büyük hasar alan 2 dairede de doğalgazla ilgili tesisat yok. Doğalgaz aboneliği de yok" dedi.

İmamoğlu, belediye yetkililerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Patlamanın yaşandığı sokak, polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatıldı. Sokağa görevliler dışında giriş ve çıkışlara izin verilmiyorPatlamanın yaşandığı sokak, polis tarafından güvenlik şeridiyle kapatıldı. Sokağa görevliler dışında giriş ve çıkışlara izin verilmiyor