Kadıköy Kent Dayanışması, Kahramanmaraş depremlerinin ardından tahliye ve yıkım kararı alınan 93 okuldan 38’inin bahçesi veya yakınının deprem toplanma alanı olduğunu belirtti.

Kadıköy Kent Dayanışması: Yıkılacak 93 okulun 38’i afet toplanma alanı

HABER MERKEZİ

Kahramanmaraş depremlerinin ardından İstanbul’da Valilik tarafından 93 okul hakkında verilen yıkım kararının zamanlamasına ilişkin tepkiler sürerken Kadıköy Kent Dayanışması bu okulların 38’inin afet toplanma alanı içerisinde olduğunu duyurdu.

Tahliye kararına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Kadıköy Kent Dayanışması, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yaptığımız araştırma sonucu Valiliğin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile tahliye ettiği 93 okuldan en az 38'inin bahçesi veya yakını afet toplanma alanı olarak belirlenmiş durumda.”

YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN

Kadıköy’de yıkılacak iki okulun afet toplanma alanları içerisinde yer aldığını kaydeden Kadıköy Kent Dayanışması, “AFAD'ın afet toplanma alanı olarak belirlediği Erenköy Şehit Orhun Göytan İlkokulu riskli olduğu gerekçesi ile yıkılacak okullar listesinde bulunuyor. Ciddiyetsiz bir şekilde belirlenen afet toplanma alanları derhal yeniden gözden geçirilmelidir” ifadelerini paylaştı.