İstanbul Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz yakalandı, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Bıçaklı saldırganın 20 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Öte yandan İBB Sözcüsü Murat Ongun, metrodaki güvenlik önlemleriyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. 'Silahla tehdit’, ‘basit yaralamaya teşebbüs’, ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Yılmaz, tutuklandı.

Kadıköy metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz tutuklandı

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe seferini gerçekleştiren metroda bir kadına hakaretler savurarak, bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz (32) isimli erkek yakalandı.

Bıçaklı saldırgan Emrah Yılmaz hakkında yapılan incelemesinde uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme gibi 20 suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet'inden yapılan açıklamada "24.11.2021 günü Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir erkek şahsın, bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunduğu görülmüştür. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için detaylı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan araştırmalarda, görüntüyü paylaşan şahsın mağdur şahıs olmadığı paylaşım yapan kişinin alıntı yaparak paylaştığı tespit edilmiştir. Çevrede yapılan çalışmalar sonucu görüntülerdeki şahsın E.Y. (32) olduğu tespit edilmiştir. Yapılan çalışma sonucu şahıs 02:30 sıralarında yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın yapılan incelemesinde (20) adet suç kaydının olduğu anlaşılmıştır. Yakalanan şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Saldırgan Emrah Yılmaz'ın emniyette çekilmiş fotoğrafı da paylaşıldı.

kadikoy-metrosunda-kadin-yolcuyu-bicakla-tehdit-eden-erkek-yakalandi-947877-1.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube'de ifadesi alınan Emrah Yılmaz, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'ndaki işlemlerin ardından ‘silahla tehdit’, ‘basit yaralamaya teşebbüs’, ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

kadikoy-metrosunda-kadin-yolcuyu-bicakla-tehdit-eden-erkek-yakalandi-947956-1.

'BİRAZ SERT ÇIKIŞ YAPMIŞ OLABİLİRİM'

Saldırganın ifadesi de ortaya çıktı. Haber Global muhabiri Mehmet Altunışık'ın aktardığı bilgiye göre saldırgan, "Kadını maskesini doğru takması için uyardım. Burnumda yara var takamam dedi. Tartıştık ben biraz sert çıkış yapmış olabilirim. Diğerleri de araya girince kendimi kaybettim. Çok fazla hatırlamıyorum" dedi.

'SALDIRI TÜM KADINLARA YÖNELİK'

Saldırının sadece Senanur Damgacı'ya değil tüm kadınlara yönelik olduğunu belirten Savcı Fatmagül Yörük, saldırganın neden tutuklanması gerektiğini şöyle bildirdi:

“Kent yaşamında insanların topluca bir arada bulundukları etkinlik alanları, rekreasyon alanları, toplu taşıma araçları ve durakları ile buna benzer yerlerin kişilerin can, mal ve cinsel güvenlikleri açısından daha emin mahaller olduğu kabul edilir. Bu yerleşik sosyal kabul ileberaber, şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırıdır. Sokaklar, metrolar korku dolu değil, güven dolu olmalıdır. Şiddet ise önce dilde başlar, sonrasında eyleme döner, olayda en çok dikkat çeken şeylerden biri de şüphelinin küfürleridir. Küfür, şiddettir. Şiddeti yasaları uygulayarak engelleyebiliriz; kadınların yaşam hakkına sahip çıkmak ve kız çocuklarına güvenli bir gelecek bırakmak tüm toplumun asli görevidir. Bireylerin toplum yaşamının akışına duydukları güvenin örselenmesi ceza, adalet sistemi ve sosyal açıdan onarılması güç zararlara yol açacaktır."

kadikoy-metrosunda-kadin-yolcuyu-bicakla-tehdit-eden-emrah-yilmaz-tutuklandi-948054-1.

İBB SÖZCÜSÜ’NDEN ‘GÜVENLİK’ AÇIKLAMA

Yaşanan olay üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun, bugün bir açıklama yaparak metrodaki güvenlik önlemleriyle inceleme başlatıldığını bildirdi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ongun, şunları söyledi:

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin yazılı basın açıklaması yapan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, “24.11.2021 günü bir erkek şahsın Kadıköy Tavşantepe hattındaki metroda elinde bıçakla kadınlara yönelik hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği şeklindeki eylemin metroda bulunan bir vatandaş tarafından kameraya çekilip sosyal medyada paylaşıldığının görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılarak ilgili kolluk birimine şüphelinin yakalanması ve diğer delillerin toplanması yönünde talimat verilmiştir” dedi. Aynı gün kimliği belirlenen şüpheli Emrah Yılmaz'ın yakalanıp gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, ayrıca şüphelinin olayda kullandığı bıçağın da arama sonucunda ele geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, “Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır. Şüpheli, bugün Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilecek ve hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Savcılık tarafından daha sonra yapılan açıklamada "Soruşturmamız kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkmasını sağlayacak deliller süratle toplanmakta olup, ayrıca eyleme maruz kalan mağdurların korunmaları yönünde gerekli tedbirler de alınmaktadır" denildi.

Editör notu: Şiddeti yeniden üretmemek adına bahsi geçen görüntüyü yayınlamıyoruz.