Kadın cinayetlerine yönelik tepkiler büyürken, Adana’da hamile eşini öldüren Mehmet Çiftçi’ye “iyi hal ve haksız tahrik indirimi” verilmesi tepki çekti. Kızı katledilen anne Songül Teber, “Torunumu da öldürdü. Kızımın yaşı kadar bile ceza almadı” dedi

Kadın cinayetine 'iyi hal' indirimi: ‘Kızımın yaşı kadar ceza almadı’

Adana’da hamile eşini öldüren erkeğe, “iyi hal ve haksız tahrik indirimi” uygulanıp 18 yıl 4 ay hapis cezası verilmesine öldürülen kadının ailesi tepki gösterdi. Anne Songül Teber, “Hem kızımı hem doğmamış torunumu öldüren o caninin indirim alması bizi yıktı” dedi.

Olay, 11 Eylül 2014’te Adana’nın Seyhan ilçesinin Akkapı mahallesinde meydana geldi. 14 yaşında evlenen, 15 yaşında anne olan Burcu Çiftçi (19), eşi Mehmet Çiftçi’nin (27) evlendiği günden beri şiddetine maruz kalıyordu. Yaşadığı baskıdan dolayı sık sık ailesinin evine dönen Burcu Çiftçi, öldürülmeden 2 gün önce hamile olduğunu öğrenip ailesinin evinden geri döndü.

Yine şiddete maruz bırakılan Burcu Çiftçi, Mehmet Çiftçi tarafından bir mısır tarlasına götürülerek öldürüldü. Katil, daha sonra otomobille olay yerinden kaçtı.

18 YIL 4 AY CEZA!

kadin-cinayetine-iyi-hal-indirimi-kizimin-yasi-kadar-ceza-almadi-618510-1.

Daha sonra yakalanan Mehmet Çiftçi, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Mahkeme, 12 Mayıs 2015’te sanığı oy çokluğu ile “Hamile eşini öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti. Çiftçi’nin cezası daha sonra “haksız tahrik ve iyi hal” gerekçesiyle 18 yıl 4 aya düşürüldü.

Kızının katiline ceza indirimi uygulanmasına tepki gösteren anne Songül Teber, “Haksız tahrik almak için ‘aldatıldım’ yalanını söyledi. Kararı temyiz gittik. Ancak değişen bir şey olmadı. Biz tekrar temyize gönderdik. Ölen kızımın yaşı kadar bile ceza almadı katil” dedi.

Teber, “Evlendiği günden beri kızımız şiddet görüyordu. ‘Kafana sıkacağım’ diye tehdit ediyordu. Bu yüzden kadın sığınma evine gitmiş, çok kez de bizim yanımıza gelmişti. İki can almış bu insanın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istiyoruz. Cezaevinden çıkmasın” diye konuştu.