Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na yönelik kapatma davasının, boşandığı eşine 300 TL’lik nafakayı ödemediği için 2 gün cezaevinde kalan Ahmet Eliaçık isimli bir AKP’linin başvurusu üzerine açıldığı ortaya çıktı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na dava ‘ipe sapa gelmez’ şikayet üzerine açılmış

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne kapatma davası açıldı. Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, derneğin Ahmet Eliaçık isimli bir AKP’lin İstanbul Valiliği Dernekler Müdürlüğü’ne yaptığı bir şikayet başvurusu üzerine kadın derneğine kapatma davası açıldığını belirtti. Eliaçık, boşandığı eşine 300 TL’lik nafakayı ödemediği için cezaevine girmiş, 2 gün sonra da üyesi olduğu AKP Kayseri İl Başkanlığı’nın nafakayı ödemesiyle serbest kalmıştı. Serbest kalan Eliaçık, cezaevi önünde yaptığı açıklamada kadın derneklerini ve kadın haklarına yönelik düzenlemeleri hedef alan açıklamalar yapmıştı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılan kapatma davasının, AKP’li Eliaçık’ın şikayeti üzerine başlatıldığı ortaya çıktı. Saymaz, “ipe sapa gelmez bir dilekçe” olarak nitelediği şikayet başvurusunda şu bölümler yer aldı:

"Muhtelif şikayet dilekçelerinde, derneğin kadın haklarını koruma kisvesi altında aile mefhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı, kadın ve çocuklar üzerinden menfaat elde ettikleri, kaos yaratıp mağduriyetleri arttırmayı amaçladığı, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak gibi isimlerle birlikte terör faaliyetine katılan kadınları savunduğu..."

HDP’LİLER VE ERDOĞAN PAYLAŞIMLARI

Başsavcılığın Eliaçık’ın şikayetine ‘anlam veremediğini’ belirten Saymaz, “Çünkü Eliaçık'ın başvurusu ve isimsiz bir dilekçe ile birkaç tweet dışında kanıt yoktu. Tweetlerde HDP'li kadın milletvekillerinin tutuklanması, OHAL, Cumhuriyet gazetesine saldırı ve Erdoğan'ın ‘Yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız, öleceksek de adam gibi...’ sözü eleştirilmişti. Başsavcılık, ‘Bu kanaate ulaştıran somut olay ve olguların neler olduğu yazı içeriğinden anlaşılamıyor’ dedi. Fesih talebinin somut olay ve olgulara dayalı olarak gönderilmesini istedi” ifadelerine yer verdi.

Yazının devamı için tıklayın.