Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısıyla dün İstanbul Taksim’de bir araya gelen kadınlar, Tünel'den Taksim meydanına kadar yürüyerek kadın cinayetlerini protesto etti.

BURCU BİNGÖL- BARIŞ ÜNSAL

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun çağrısıyla dün İstanbul Taksim’de bir araya gelen kadınlar, Tünel'den Taksim meydanına kadar yürüyerek kadın cinayetlerini protesto etti. Yürüyüş sırasında ‘Asla yalnız yürümeyeceksin” “Kadın cinayetlerini durduracağız” sloganları atan kadınların ellerinde “Doğurduklarımız tarafından öldürülüyoruz” “Kadın katillerinden hesap soracağız” yazılı dövizler bulunuyordu.  Çevredeki yurttaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüşe oyuncu Beren Saat ve Nur Sürer, akademisyen Gülay Toksöz, aktivist-gazeteci Mukaddes Erdoğdu Çelik gibi isimlerin yanı sıra öldürülen kadınların yakınları da katıldı.
HER GÜN BEŞ KADIN ÖLDÜRÜLÜYOR
Platform adına basın metnini okuyan Berna Görgülü, her gün beş kadının yaşamını yitirdiğine ve adaletin kadınlardan yana olmadığına dikkat çekti. Görgülü, kadın cinayetlerinin sorumlularını şöyle sıraladı: “Yasaları kadınlar lehine düzenlemeyen meclis, koruma talebiyle başvuran kadınlara koruma vermeyen savcılık ve mahkemeler, şikayet için gelen kadınları katillerinin kucağı olan evlerine geri yollayan polis ve jandarma, Kadın ve Aile Bakanlığı’nı kaldırarak yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı getiren hükümet kadın cinayetlerinden sorumludur.”
GERÇEK KORUMA VE KADIN BAKANLIĞI
Taleplerinin açık ve net olduğunu ifade eden Görgülü; “Öldürülmeden önce ve gerçek koruma istiyoruz. Kadın cinayetlerinin önüne geçecek bir kadın bakanlığı istiyoruz” dedi. Toplumun her kesiminden kadınları yürüyüşleriyle bir araya getirdiklerini belirten Görgülü; “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun mücadelesi, kadınların yaşam mücadelesinin adıdır. Tüm toplumsal mücadelelerle kaderini birleştiren mücadelemiz sonucunda kadınların katledilmediği günleri de kuracağız” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.