Suna Sevim, boşanma aşamasında olduğu Tuğrul Tümen’in psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddetine maruz bırakılıyor. Tümen uzaklaştırma kararlarını tanımıyor, şiddetini sürdürüyor. Sevim, tutuklanmasını istiyor.

Kadın ölmeden bu faili durdurun

Dilan ESEN

Erkeklerin kadınlara yönelik saldırıları sürüyor. Bu kez kadına yönelik erkek şiddetinin yaşandığı ve sistematik hale geldiği yer Dersim.

Dersim’de Tuğrul Tümen adlı erkek kendisinden ayrılmak isteyen Suna Sevim’i psikolojik, fiziksel ve ekonomik şiddete maruz bırakıyor. Tümen ile 2019’da evlendiğini söyleyen 49 yaşındaki Suna Sevim, yıllardır kendisine yönelik sistematik hale gelen şiddetle mücadele ediyor. Şiddet faili Tuğrul Tümen ise onca şikâyet ve uzaklaştırma kararlarının ihlaline rağmen hâlâ sokakta serbest, kadına yönelik baskısını sürdürüyor. Fail Tümen hakkında 3 kez uzaklaştırma kararı çıkarttıran Suna Sevim, üç yıl boyunca yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Sevim, şunları dile getiriyor: “2019’da evlendik. Evlendikten sonra alkolik olduğunu anladım. Kartlarımı defalarca benden habersiz alıp kullandı. Son defasında annesinin komada olduğunu söyledi. Bir kart verdim, diğerini kendisi almış. Limitini yükseltmiş. 35 bin lirayı bir gecede harcamış, içkili bir mekânda. 2021’de bir boşanma davası açtım, değişeceğini söyledi. Ama değişmedi. Ortağı Z. E. K. ile birlikte beni maddi anlamda zarara uğrattı. Kardeşimden borç almıştı. Kardeşim boşanma olayından sonra senetleri mahkemeye verdi. Beraber tehditlere başladılar.”

İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Bu yıl Elazığ 3. Aile Mahkemesi’nde mart ayında boşanma davası açtığını ancak henüz duruşma günü verilmediğini ifade eden Sevim, Tümen’in kendisini itibarsızlaştırmaya çalıştığını da söyledi. Tümen’in defalarca ölüm tehdidinde bulunduğunu belirten Sevim, “Her gün kapıma dayanıyor. Enişteme ‘Öldüreceğim onu’ diyormuş. Uzaklaştırma kararı aldırdım. Polis ‘Evi değiştir’ dedi, evi değiştirdim. Polise şikâyet etmiş ‘Eşyalarımı çalıyor’ diye. Her gün karakoldayım. Sürekli tacizleri devam ediyor. Bütün akrabalarımı arayıp ‘Gece 3’te ev basıldı. Evde fuhuş yapılıyordu, ben de polisle birlikteyim’ diyor. Akrabalarımı, yakınlarımı uzaklaştırmak ve beni itibarsızlaştırmak için yapıyor. Sokağa tek başıma çıkamıyorum, işe akrabalarım bırakıyor” diyor.

İFADESİ ALINIYOR SONRA SERBEST

Tümen hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve uzaklaştırma kararlarını ihlal ettiği için elektronik kelepçe talep ettiğini aktaran Sevim, ‘yeterli delil bulunamadığı’nı söylüyor: “Polis bana artık ‘Lütfen bizi Tuğrul’la muhatap etme’ diyor. Kira, alışveriş, onun istekleri, telefon faturasını bile ben ödedim. Başkalarına da kadının parasına dokunmayan biri gösteriyor kendisini. Fiziksel şiddette de bulundu. Geçen yıl haziran ayında bunun için de 1 aylık uzaklaştırma kararı aldım. Bu yıl da 2 aylık ve 6 aylık uzaklaştırma kararı var. Kararları sürekli ihlal ediyor. Delil yolladık, tekrar elektronik kelepçe ve zorlama hapsi için başvurduk, sonuç bekliyoruz. Avukatı S.K. aradı, ‘Uzlaşmaya gidelim. Tuğrul Bey’e ev eşyalarını verin. Size 3 ay sonra maddi kayıplarınızın telafisini yapar’ dedi. Ben de onun tacizlerinden dolayı evimden dışarıya çıkamadığımı söyledim. Bana ‘Canınız mı malınız mı’ diye sordu. Kapıma geliyor, kapıyı yumrukluyor, aşağıdan bağırıyor, hakaretler ediyor. Polisi arıyorum. Polis alıp götürüyor, ifadesini alıyor sonra bırakıyor. Bu yaklaşık 8 kere oldu.”

SALDIRGAN BİR AN ÖNCE TUTUKLANSIN

İşyerime geldi, beni darp etti, kamera kayıtları da vardı. Kapıma gelip hakaretler ettiği, bağırdığını videoya çektim. Hakaret, iftira ve ölüm tehdidinden geçen çarşamba günü şikâyet ettim ama hâlâ bir şey yok, hâlâ dışarıda dolaşıyor, evimin önünde duruyor. Annem ve babama zarar vereceğini söyleyerek tehdit ediyor. Tutuklansın istiyorum. Artık tahammülüm kalmadı, psikolojim bozuldu, allak bullak oldum.”