Kadın örgütlerinden Aile Bakanı'na: Sağır sultan duysa bu cinayetleri engellerdi

Ensar Vakfı’nın düzenlediği ‘Ensar Buluşmaları’ etkinliğinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, kadın cinayetlerinin gündeme taşınmasıyla ilgili söylediği “Almanya’daki durumu hiç duymuyoruz ama Türkiye’dekini sağır sultan bile duyuyor” ifadelerine kadın kuruluşları  tepki gösterdi.

T24'te yer alan habere göre; Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı Kurucusu İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi Kurucu Üyesi Avukat Canan Arın, öncelikle günde beş kadının öldürüldüğü bir ülkede bir yılda öldürülen kadın sayısının 170 olduğunu söylemenin doğruyu yansıtmadığını dile getirdi. Almanya ile karşılaştırma yapmanın da son derece yanlış olduğunu ifade eden Arın, şunları söyledi:

“Bakan, kendi ülkesindeki kadın cinayetleri sayısını bile neredeyse yarı yarıya eksik söylerken Almanya’da ne olup bittiğini ne kadar biliyor? Alman basınını mı takip ediyor? Kadın cinayetlerinin her yerde olması da ayıp Türkiye’de olması da. Ancak ‘Bak burada daha az oluyor’ demek mazur göstermektir. Söylenilmesi gereken ise ‘Sağır sultan duysa bu cinayetleri engellerdi’ demek.”