Erkeklerin kadına ve çocuğa uyguladığı istismarın ve şiddetin sonu gelmiyor. Karaman’da bir kadın tanıdığı bir erkek tarafından tabancayla vurularak katledildi.

Kadın ve çocuklar hedefte
Kadınlar birçok kez şiddeti ve istismarı protesto ederek eylem yaptı. (Fotoğraf: Evrensel)

Haber Merkezi

Kadınlar ve çocuklar, erkeklerin hedefi olmaya ve şiddet görmeye devam ediyor. Son olarak Karaman'da 34 yaşındaki bir kadın, birlikte yaşadığı kişi tarafından tabancayla öldürüldü. Olay Siyahser Mahallesi 890. Sokak’ta yaşandı. 34 yaşındaki Fatma Sema Ç., birlikte yaşadığı M.M. ile tartıştıktan sonra 12 yaşındaki çocuğunu da alarak akrabalarının evine gitti. Aynı adrese giden M.M. de tabanca ile eve doğru 3 el ateş etti. Mermilerden biri ensesine isabet eden kadın, olay yerinde hayatını kaybetti. Kaçan cinayet zanlısı M.M., kısa sürede polis ekipleri tarafından yakalandı. Fatma Sema Ç’nin cesedi, otopsi için hastaneye kaldırıldı.

DAVA ERTELENDİ

Öte yandan çocuğa cinsel istismar suçundan yargılanan korucu Ramazan Babat’ın duruşması da dün avukatının mazeret bildirmesi nedeniyle 3’üncü kez ertelendi. Şırnak’ın Uludere ilçesinde geçen sene 16 yaşındaki S.G.’ye cinsel istismarda bulunan korucu Ramazan Babat’ın, “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçundan yargılandığı davanın 5’inci duruşması, Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Üç duruşmadır savunma yapmak için ek süre isteyen sanık avukatı, bu duruşmaya da mazeret bildirip katılmadı. Dosyanın karar aşamasında olduğunu belirten mahkeme heyeti, mazeret nedeniyle bir sonraki duruşmayı 2 Ekim’e erteledi. Ağrı merkeze bağlı bir köyde de imam olan Y.Ç. 4 çoçuğa cinsel istismar’ suçundan dün tutuklandı. 

HUKUKİ DESTEK GEREKİYOR

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, şiddet gören depremzede kadınların bölgede yaşadıklarına ilişkin rapor yayımladı. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’ndan Birgül Karakaş, “Başka kentlere sığınak talebiyle giden kadınlarla görüştük. Çevre illerde 'kontenjan eksikliği' gerekçeleriyle ya da akut şiddete maruz kalıp gelmediği için 'Şiddet değil, barınma ihtiyacı' şeklinde değerlendirildiği söylediler. Kadınlar, şiddete maruz kaldığına dair ellerinde belge olduğu halde 'Bu kalacak yerin olmadığı için getirdiğin bir talep. En fazla yapabileceğimiz size çadır vermek' denildiğini ifade ettiler. Kadınların hukuki desteğe ihtiyacı var” dedi.