Kadına yönelik şiddete karşı susmadılar, forum tiyatrosunda etkin olarak rol aldılar

Şişli Belediyesi çalışanları, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele gününde Tiyatro Olay Yeri'nin "Ne Demeli?" adlı forum tiyatrosunda rol aldı. Forum Tiyatrosu ile düzenlenen etkinlik aracılığıyla, interaktif yöntemler kullanılarak belediye çalışanlarında kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık yaratıldı.

Şiddete Maruz kalan Kadınlarla Dayanışmaya devam!

Şişli Belediyesi 2009 yılından bu yana Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın yürütmekte olduğu Sığınak çalışmasını desteklemekte. Bu süre boyunca 146 kadın ve 105 çocuk için şiddetsiz yaşam olanakları yaratıldı. Son olarak Kasım 2015 tarihinde Mor Çatı ile protokol yenilenerek, önümüzdeki dönemde de işbirliğinin sürdürülmesi sağlandı.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı SUS-MA!

Şişli sokaklarında kadına yönelik şiddete karşı sessiz kalınmaması le ilgili farkındalık yaratmak amacı ile yaygın olarak billboard çalışması yapıldı.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitlik Şartı İmzalandı!

Şişli Belediyesi, Kasım 2015 Tarihi itibariyle Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’nı imzaladı. Şart, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından, Avrupa'daki yerel ve bölgesel yönetimlerin, yetkilerini kullanmak ve ortaklıklar oluşturmak suretiyle, vatandaşları için daha fazla eşitliği hayata geçirme görevini edinmeleri amacıyla hazırlandı. Şişli Belediyesi taraf olduğu bu şart ile birlikte Eşitlik Eylem Planı’nı oluşturmak için hazırlıklara başlıyor.