#KadınaŞiddeteTavizİstemiyoruz

AKP döneminde artarak devam eden kadına yönelik şiddet ve cinayetlerine yönelik yargının gelenekselleşen ‘iyi hal’ ve tahrik’ indirimlerine tepkiler sürerken, birçok kentten kadına yönelik şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.
Muğla’nın Ortaca ilçesinde geçen pazar gününden itibaren kayıp olan 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın 3 gün sonra cansız bedeni bulundu.

SU KENARINDA BULUNDU
Kaya, geçen pazar günü garson olarak çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Kaya’ya ulaşamayan yakınları jandarma ve polise kayıp ihbarı yaptı. Kaya’nın cansız bedeni, arama çalışmalarına katılan ablası Burcu Kaya tarafından Dalyan’ın Çandır Geçişi Mevkii’ndeki su kenarında bulundu.

BOĞULUP SUYA ATILMIŞ
Muğla Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside Kaya’nın cinsel organında zorlama tespit edildiği, ayrıca boğulduktan sonra suya atıldığı belirlendi. Kaya’nın son olarak görüldüğü erkek arkadaşı U.D.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi ifadelerine başvurulmak üzere İlçe Jandarma Karakol Kumutanlığı’na götürüldü. Kaya’nın cenazesi ise dün mahalle mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

143’ÜNCÜ KADIN CİNAYETİ
2015’teki 143’üncü kadın cinayeti olarak kayıtlara geçen 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın ölümünün ardından, kadın katillerine ceza indirimi uygulanmaması için Twitter’da #KadınaSiddeteTavizİstemiyoruz etiketiyle kampanya başlatıldı.

EKSİLMEYECEĞİZ!
Arka arkaya gelen kadın cinayetleri haberi üzerine kadınlardan twitter eylemi başlattı. Nar Kadın Dayanışması’nın, “Ellerimizi İsyana Açıyoruz!” açıklamasının ardından twitter kullanıcısı kadınlar #birkişidahaeksilmeyeceğiz hashtagi ile ellerinin üzerine çizdikleri çeşitli simgelerin fotoğrafını paylaştı.

KOCA VAHŞETİ
Antep’in Nizip ilçesinde iki çocuk annesi 25 yaşındaki Arzu Köse, uyuşturucu kullandığı iddia edilen 28 yaşındaki kocası Osman Köse tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Cinayet zanlısı gözaltına alındı.

PARKTA TECAVÜZ
Ankara’nın Mamak ilçesinde evine gitmek için parktan geçen T.Y. adlı kadın bir kadın, iki kişinin tecavüzüne uğradı. Zanlılardan biri kaçarken, diğeri tutuklandı.

POLİS İKİ KADIN ÖLDÜRDÜ
Bursa’da, polis memuru Abbas Usta, sevgilisi Sevda Uysal ile annesi Ayşe Şahin’i tabanca ile vurarak öldürdü. Cinayet sonrası Usta, silahıyla teslim oldu.

Cansu Kaya cinayetinde 2 kişiye gözaltı

Evine gitmeye çalışan kadın tecavüze uğradı

Kadınlar ellerini isyana açıyor

AKP zihniyetinin kadına bakışı: 12 yılda kim, ne dedi?