Kadını koruması gereken yetkililere yine ceza yok

HABER MERKEZİ

Karabük’te hakkında üç kez uzaklaştırma kararı çıkarılmasına karşın boşanmış olduğu 37 yaşındaki Vildan Akkaya’yı işyerinde silahla öldüren Aydın Yılmaz, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Uzaklaştırma kararlarının gereğini yerine getirmeyen kamu yetkilileri ise yine cezasız kaldı.

Olay geçen yıl 12 Mart’ta Yeşil Mahalle Yonca Sokak’ta meydana geldi. Şiddet faili olduğu için hakkında 3 kez uzaklaştırma kararı çıkarılan Aydın Yılmaz, boşandığı Vildan Akkaya’nın çalıştığı pizza dükkânına geldi. Yılmaz, Akkaya’yı susturucu takılmış tabancayla başından vurdu. Yılmaz’ın dükkâna taksiyle geldiği ve taksiyi kapıda beklettiği de ortaya çıktı. 6 gün yoğun bakımda tedavi gören kadın, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Aydın Yılmaz hakkında 7’nci duruşmada karar çıktı. Mahkeme heyeti, Yılmaz’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme salonundan elinde kızının fotoğrafı ile çıkan anne Fatma Akkaya, “İçim çok rahatladı. Ben yavrumu özledim” dedi.

Öte yandan uzaklaştırma kararlarının gereğini yerine getirmeyen, tehlike altında olduğu bilinmesine karşın kadını korumayan kamu görevlilerine ilişkin bir işlem yapılmadı.