İzmir’de iki kadın erkekler tarafından katledildi; bir erkek, kızını ve birlikte yaşadığı kadını öldürdü. Babalarının sistematik istismarına maruz bırakılan kardeşler ise davaları için adalet çağrısı yaptı

Kadınlar her gün katlediliyor!

HABER MERKEZİ

Kadın cinayetleri son bulmuyor. Son dönemde artan kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Kadın örgütleri cezaların ve yasaların uygulanması için mücadele verirken, kadını hedef gösteren söylemler failleri cesaretlendiriyor.

Ülke dün İzmir’de iki kadının öldürülmesiyle güne başladı. Konak ilçesindeki bir binada yaralanmış halde bulunan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Güney Mahallesi 1148 Sokak’taki bir apartmanın sakinleri, Dilek Yüksel’i, apartmanın merdivenlerinde yaralı halde buldu. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Yüksel, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Buca ilçesinde 74 yaşındaki Hatice Sevinç hayatını kaybetti. Olay Mustafa Kemal Mahallesi’nde meydana geldi. Henüz kimliği öğrenilemeyen bir kişi, evine gittiği Sevinç’i öldürdü. Fail olay yerinden kaçarken, saldırı sırasında evde bulunan Sevinç’in oğlu durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Tedaviye alınan Sevinç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Polis her iki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde M.K. adlı erkek 6 yaşındaki kızı Esila T.’yi ve birlikte yaşadığı Hatice T.’yi öldürüp intihara kalkıştı.

Önceki gün boşanma aşamasında olduğu erkek İ.K tarafından öldürülen kadın ve annesi Kocaeli’de toprağa verildi. Olaydan sonra kaçan katil erkek henüz bulunamadı.

***

İstismara maruz bırakılan 3 kardeşten adalet çağrısı

MERSİN’de küçük yaşlardan itibaren baba S.D. tarafından sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakılan 3 kız kardeş adalet çağrısı yaptı. H.G. ile kız kardeşleri S.D. ve S.D., babaları S.D.’nin 5-6 yaşlarından itibaren kendilerine istismarda bulunduğunu öne sürüp, 10 Ocak’ta şikâyetçi oldu. 3 kız kardeşin şikâyeti üzerine gözaltına alınan erkek, ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın yarın görülecek duruşması öncesi adalet çağrısı yapan kardeşler, S.D.’nin tutuklanmasını istedi.

***


Doku'nun ailesi Soylu'yla görüşecek

Dersim’de üniversitede okuyan ve 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun ailesinin, su altı arama çalışmalarının durdurulması üzerine Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşeceği öğrenildi.