Kadınlar her gün katlediliyor

HABER MERKEZİ

Kadın cinayetleri son bulmuyor. İktidarın söylemleri ve cezasızlık failleri cesaretlendiriyor. Ülke dün yine kadın cinayetlerine uyandı. Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Yetkinler Mahallesi’nde Ekrem Özel adlı erkek, kızının kayınvalidesi Meliha Kaya ile kayınbabası Abdürrahim Kaya’ya saldırdı. Meliha Kaya, olay yerinde hayatını kaybederken, Abdürrahim Kaya ise ayağından yaralandı.

Olay yerinden kaçan fail Ekrem Özel’in yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.


Kütahya’da ise kafeteryada bulaşıkçı olarak çalışan Sibel Şirin, borç para aldığı Bülent K. tarafından öldürüldü. Bülent K., olay yerinden kaçarken faili yakalamak için çalışma başlatıldı.

Öte yandan cinsel saldırı faillernin yargılanmasına devam edildi. Antalya’da, yüzde 60 zihinsel engelli 29 yaşındaki G.K.’ye cinsel saldırıda bulunarak hamile kalmasına neden olan 54 yaşındaki Mustafa Kaya’nın yargılanmasına başlandı. Hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 30 yıla kadar hapis cezası istenilen Kaya, tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sadece 12 gün tutuklu kaldı

Kilis’te yaşayan 18 yaşındaki E.Ö.’nün 3 yıl boyunca 36 yaşındaki M.A. adlı bir erkek tarafından sistematik şekilde cinsel istismara maruz bırakıldığı ve bunun sonucunda gebe kaldığı ortaya çıktı. Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre E.Ö., M.A.’dan şikâyetçi oldu.

Şikâyet üzerine M.A. gözaltına alınarak, ‘tutuklandı. Ancak, şikayetlere ve E.Ö.’nün beyanlarına rağmen fail M.A., Kilis Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla 12 günlük tutukluluğun ardından tahliye edildi. M.A.’nın tahliyesine ise, savcılığın itirazında yer verdiği ‘çocuğa dönük cinsel istismar suçu oluşmadığı’ ile ‘mağdurun 15 yaşından büyük olduğu ve rızası olduğu’ yönündeki değerlendirme gerekçe yapıldı.

***

CHP İstanbul Sözleşmesi için sahada

kadinlar-her-gun-katlediliyor-775445-1.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Sözleşmesi’ni anlatmak amacıyla İstanbul’un ilçelerini ziyaret etmeye; semt pazarlarında ve meydanlarda yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Kadın haklarının korunması ve demokratik bir toplum oluşturulması amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını kaydeden Kaftancıoğlu “Bu topraklarda eziyet çekmeyen, sözlü tacize, şiddete maruz kalmayan kadın var mı arkadaşlar? Biz, bütün kadınlar ve kadın mücadelesine destek veren bütün erkek yoldaşlarımızla birlikte CHP olarak yaşı, giyimi kuşamı, düşüncesi ne olursa olsun tüm kadınları savunmak ve bu doğrultuda çalışmak zorundayız. İşte bu nedenle İstanbul Sözleşmesi çok önemli. İstanbul’da imzalandığı için adı İstanbul Sözleşmesi olan bu sözleşme, tüm Türkiye’de; hatta tüm dünyada şiddet gören, güçsüzleştirilen, öldürülen tüm kadınları ilgilendiren bir durum” dedi. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için gerçekleştirdikleri çalışmaların en az iki hafta süreceğini açıklayan Kaftancıoğlu, “CHP İstanbul İl Örgütü olarak 16 milyon İstanbulluya ‘Hepimiz farklıyız ama hepimiz eşitiz’ demek için İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğunu anlatıp, sözleşmeye sahip çıkarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.