Kadınlar tek ses: Hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz!

HABER MERKEZİ

Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi tartışmaya açmasına kadınların tepkisi artarak sürüyor. Kocaeli’de kuruluşunu ilan eden İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi, ilk ziyaretini İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e gerçekleştirdi.

Hürriyet’i ziyaretleri sırasında amaçlarını anlatan kadınlar, İstanbul Sözleşmesinin uygulanarak kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

Ziyaretin ardından yazılı açıklamayla kuruluşunu açıklayan İnisiyatif, önümüzdeki günlerde çeşitli eylem ve etkinliklerle seslerini duyurmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Sözleşmeye yönelik saldırılar ile birkaç yıldır karşı karşıyayız. Oluşturmak istediğimiz inisiyatif ile siyasi partilerden bağımsız olarak sadece İstanbul Sözleşmesi’nin bizim için anlamını ve önemini dile getirmek istiyoruz” dedi.

Sözleşmeden çekilme tartışmalarına bir tepki de Birleşik Metal-İş Sendikası Kadın Komisyonu’ndan geldi. Komisyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kadın erkek eşitliğini kabul etmeyen gerici zihniyet, şimdi biz kadınların en önemli kazanımı olan İstanbul Sözleşmesi’ne savaş açtı. Hükümet yanlısı medyanın desteği ile yalan yanlış bilgilerle kamuoyunda bilgi kirliği yaratıp, sözleşme maddelerini çarpıtıyor. Kadınların tarihi aynı zamanda hayatta kalma mücadelelerinin tarihidir. Çok yol kat ettik, asla elde ettiklerimizden vazgeçmeyiz. Ne İstanbul Sözleşmesi’nden ne kazanımlarımızdan ne de hayatlarımızdan vazgeçeriz.”

Fotoğraf: Evrensel