Sanatçı Kadir İnanır, Cannes'dan En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ile dönen oyuncu Merve Dizdar'ın ödül konuşması nedeniyle hedef alınmasının ardından destek paylaşımı yaptı. İnanır, "Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kadir İnanır'dan Merve Dizdar'a destek: Kompleksli muhterislere ikazımdır

Usta sanatçı Kadir İnanır'dan ödül konuşması nedeniyle hedef alınan Merve Dizdar'a destek geldi.

Sanatçı Kadir İnanır, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan imzalı "Kuru Otlar Üstüne" ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Merve Dizdar'ı hedef alan eleştirilere Instagram hesabından tepki gösterdi.

Dizdar'ı ve filmin yaratıcılarını tebrik eden Kadir İnanır, "Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" diyerek uyarıda bulundu. 

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Merve Dizdar'ın ödülünü alırken yaptığı konuşma gericiler tarafından hedef alınmıştı.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, "Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur" demişti. 

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Emre Cemil Ayvalı da Dizdar'ın ödül konuşmasından rahatsız olmuş, "Batının ezik kölelerinden biri daha" demişti.

Oyuncu Tamer Karadağlı, "Cezayirli kız kardeşleri için de geçerlimi söyledikleri? (Çünkü ödülü Fransa’da alıyor) Ya da çocukları zorla dağa kaçırılmış Diyarbakır Anneleri için geçerli mi söyledikleri?" ifadeleriyle Dizdar'ı hedef almıştı.

Merve Dizdar, ödül konuşmasında şunları söylemişti:

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."